Zašto smo u centru grada gradani drugog reda?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Znam da nema nikakve koristi obracati se Vama, Gradu ili bilo kome u ovoj zemlji (i okolici), ali ispod brisaca na vjetrobranu auta dobio sam obavijest koja me je ponukala da ovo napišem.

Živim u centru grada (blizu parkirališta Karolina) i placam parkiranje za dva automobila. Za jedan 50 kuna na mjesec, za drugi 200 kuna na mjesec. Dakle, tri tisuce kuna godišnje, za što?

Cijelo ljeto muku mucim cekajuci da se oslobodi dovoljan broj parkirnih mjesta da bih se ugurao na Karolinu zatrpanu turistima. Cekanje je ponekad trajalo i duže od pola sata, i tako svaki dan.

Nakon ljeta, potjeraju me s Karoline (koju i dalje placam) jer se organiziraju sajmovi koje nitko ne posjecuje jer se potencijalna publika nema gdje parkirati, odnosno zauzme sva parkirna mjesta koja su (potencijalno) meni interesantna. To traje cijeli 10. mjesec.

Na koncu, ova zadnja obavijest potpisana od nekakvog filmskog necega, koji je 25. 10. sve ulice oko Karoline zabranio za parkiranje, naravno ne nudeci nikakvu alternativu. I sada se ja pitam: Gdje ja to živim?

Na svim parkiralištima postoje rezervirana mjesta za policiju, carinu, i ne znam koga sve ne. Gradska uprava ima svoje parkiralište, koje je dobro osigurano od nas gradskih padobranaca, tako da ispada da ja placam parkiranje za svoja dva vozila, a nemam se gdje parkirati, i placam parkirna mjesta za gradsku upravu, carinu i ne znam koga sve ne, koji se imaju gdje parkirati, a ja tamo ne smijem. Cisto sumnjam da svi oni placaju svoja parkirna mjesta.

I ponovno imam upitnik iznad glave: Zbog cega sam ja gradanin drugog reda i placam danak životu u centru grada (što god to znacilo), a za to placanje ne dobijem ništa (doslovce ništa)?

Vi kao gradska novina pišete iskljucivo afirmativno o problemu s kojim se mucimo mi u centru, hvaleci poteze gradskog poglavarstva koji nemaju veze sa zdravom pamecu. Istražite malo koje su prednosti života u centru grada (što je najcešci odgovor na naše žalbe).

Pokušajte objektivno sagledati što mi to u centru imamo, a što oni na periferiji nemaju, pogotovo u srcu turisticke sezone.


Podijeli: Facebook Twiter