Zašto se u Gradu Puli radi na "Majke mi"?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tužna naslovnica današnjeg broja Glasa Istre kazuje nam da je kriza najprije udarila na kulturu. Bilo bi pretužno da se Sajam knjige prekine. Kada gledamo materijalni razlog, a to je manjak sredstava za financiranje, u istom današnjem broju su milijunska potraživanja koja Grad ima prema neplatišama poslovnih prostora...

Da je tek jedan od njih platio dugove, bilo bi novca za nekoliko godina Sajma knjige... Ipak, neki od tih neplatiša i dalje rade!!!

Na vašoj je fotografiji trgovina No Stress koja i dalje radi i mirno spava unatoc milijunskim dugovanjima. Bez stresa, to im kaže i naziv trgovine, bez stresa rade i nemaju ni obraza ni stida da ne nabrajam dalje...

Nadam se da ce se novca za ovogodišnji Sajam ipak naci jer ako se našlo isti iznos za projekt "Pula Plus", koji je tek u povojima, kako to da tako važna i tradicionalna manifestacija našega grada i Istre mora prosjaciti po Hrvatskoj?

Na kraju predlažem nešto što su vec u razvijenom svijetu uveli, kao svojevrsnu kaznu za prijestupnike koji kradu, a gradski dužnici neplatiše kradu od svih gradana jer onemogucavaju funkcioniranje grada, predlažem da se na izloge neplatiša nalijepe natpisi "Dužan milijun kuna gradanima Pule" pa da vidimo koliko ce im onda san biti bez stresa.

Napokon, jednostavno zatvaranje istih bi trebalo biti trenutno jer ne može i ne smije i dalje raditi niti kafic niti trgovina koja toliko duguje. Dajte šansu nekome drugome, ali pod strožim uvjetima.

Kada se ulazi u podstanarstvo, mi obicni smrtnici dajemo najmanje jednu najamninu unaprijed, a to znaju i roditelji cija djeca studiraju u Zagrebu i Rijeci... pa se vlasnik stana itekako zaštitio od naplacanja... A zašto se i dalje u Gradu radi na "Majke mi"???


Podijeli: Facebook Twiter