Zašto raskopavaju ulicu baš za blagdane?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zašto je Ulica Bruna Valentija u poreckom Novom Naselju raskopana zbog vodovodnih radova upravo prije uskrsnih blagdana i prvomajskih praznika?

Osim radova, buke i prašine, problem je i u tome što dio ovdašnjih stanovnika ne može automobilom u svoja dvorišta, a ne mogu to ni prvi ovogodišnji gosti iznajmljivaca privatnog smještaja, požalila nam se jedna citateljica.

Provjerili smo situaciju na gradilištu kod nadzornog inženjera Maura Ivancica iz Istarskog vodovoda, koji je objasnio da je u tijeku neophodna rekonstrukcija vodovodne mreže, a istovremeno ce ispoštovati sudsku presudu donesenu slijedom tužbe jednog tamošnjeg stanovnika, koja je lani postala pravomocna, i izmjestiti dio cjevovoda koji prolazi njegovom parcelom, ispod obiteljske kuce.

S kopanjem kanala dugog tristotinjak metara izvodaci su poceli prije dvadesetak dana, 90 posto posla su okoncali prije uskrsnog vikenda, ispitana je kvaliteta vode i završeno prespajanje na nove instalacije, a veci dio ulice bi trebao biti asfaltiran do kraja ovog tjedna, prije Praznika rada, izvijestio je.

- Kad su u pitanju takvi zahvati unutar naselja, poteškoca uvijek ima, no s gradanima smo u kontaktu, nastojimo posao odraditi uzrokujuci što manje smetnje i potrudili smo se u što kracem roku omoguciti privremene pristupe do kuca.

Suglasnost Grada Poreca nismo dugo cekali, no cjelokupna procedura koja predstoji dolasku strojeva, posebno javna nabava, prilicno je složena i dugotrajna. Cim su pripreme okoncane zapoceli smo s rekonstrukcijom i sve tece po planu, usprkos cinjenici da na tom podrucju ima jako puno drugih podzemnih instalacija, rekao je Ivancic.


Podijeli: Facebook Twiter