"Zašto plačeš, gitaro", nova pjesma Robertina Grpca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Robertino Grbac pulski je kantautor koji je nekoliko puta sudjelovao na MIK-u, samostalno i u duetima. Ovih je dana snimio novu ljubavnu pjesmu koju je naslovio "Zašto plačeš, gitaro". Pridodao ju je nizu od 16 pjesama koje je napisao i ozbiljno krenuo u profesionalne glazbene vode.

- ''Zašto plačeš, gitaro'' je pop-rock pjesma s kojom sam se malo odmaknuo od svog klasičnog stila, rekao nam je Robertino Grbac za svoju novu pjesmu.

Grbac je dobivao i nagrade: nagradu publike (3. mjesto) za pjesmu "Ura" na festivalu MIK, nagradu Čakavskog sabora za najbolji tekst za pjesmu "Stija bin da" i nagradu publike na Čanson festu u Kastvu za pjesmu "Jurina i Franina" koju je otpjevao u duetu s Alenom Vitasovićem.

- Glazba je jedna ljubav od koje se ne možeš tako lako odvojiti. To je strast. Dok god budem živ bavit ću se tom strašću i skladati pjesme i za sebe kao kantautora i za druge izvođače koji smatraju da su moje skladbe dobre, kaže Robertino.

- Surađivao sam s našim istaknutim istarskim glazbenicima, kao što su Alen Vitasović i Vesna Nežić Ružić za koje sam napisao pjesme koje su bile na festivalima… Napisao sam pjesmu i za mladog pjevača Ivana Bottezara s kojom je nastupao na prošlogodišnjem MIK-u i osvojio drugo mjesto publike. Hvala svima koji su me podržali u ovih desetak godina i nadam se da ću i dalje pisati pjesme koje će se ljudima svidjeti i da će na neki način prepoznati ovo što stvaram svih ovih godina, a posebna hvala za ovu zadnju kantu ide Mauru Giorgiju Mifri koji potpisuje aranžman, rekao je Robertino. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter