Zašto na Velom Vrhu nema autobusnih čekaonica?

Nadstrešnica je postojala, ali je učestalo devastirana (Arhiva GI)
Nadstrešnica je postojala, ali je učestalo devastirana (Arhiva GI)

Roditelji učenika iz Štinjana kojima djeca pohađaju Osnovnu školu Veli Vrh požalili su nam se zbog nepostojanja autobusnog stajališta kod škole. Na Vodnjanskoj cesti, prije benzinske crpke, nalazi se tek ugibalište za autobuse na kojem djeca čekaju autobus, no na njemu već dugo nema čekaonice pa su prepuštena na milost i nemilost (ne)vremenu - ljeti suncu, a ujesen i zimi kiši.

- S obzirom na broj kišnih dana pred nama, činjenicu da ne postoje školski autobusi i da su učenici prisiljeni odlaziti u školu i kući redovnim linijama, koje se ne poklapaju uvijek sa školskim rasporedom pa ponekad autobus moraju čekati i po pola sata, apsurdno je da na stanici na kojoj čekaju nemaju barem nadstrešnicu, veli nam jedna majka čije dijete iz Štinjana do škole na Velom Vrhu svakodnevno putuje autobusom. Dodaje da zna da je čekaonica nekada postojala, ali je razbijena i više nije postavljena nova.

Direktor Pulaprometa Igor Škatar kaže da se postavljanje autobusnih čekaonica na području grada provodi u suradnji s Upravnim odjelom za komunalni sustav i imovinu koji sve pristigle zahtjeve razmatra te autobusne čekaonice postavlja sukladno mogućnostima.

- Budući da će u blizini OŠ Veli Vrh uskoro započeti značajni građevinski radovi, odnosno proširenje Vodnjanske ulice, uslijedit će i promjene postojećeg prometnog rješenja na križanju Vodnjanske, Creske ulice i Paduljskog puta te ćemo stoga sagledati sve aspekte i donijeti najprihvatljivije rješenje na zadovoljstvo korisnika usluga javnog gradskog prijevoza, zaključuje Škatar. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter