Zašto Mesicevi prijatelji šute?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porezna uprava provjerava financije Stjepana Mesica, a vec u dva navrata provjeravana je kupnja stanova u Borcecu što ih je navodno kupio novcem prijatelja. Doznajemo da je DORH vec jednom tražio provjeru te kupovine, a drugi put je to ucinjeno na zahtjev Opcinskog kaznenog suda u Zagrebu tijekom postupka što ga je bivši predsjednik RH pokrenuo protiv publicista Darka Petricica zbog klevete.

Petricic je nepravomocno osloboden krivnje, a prije zakljucenja postupka u sudski je spis stigao nalaz Porezne uprave prema kojem je Milka Mesic, na koju formalno glase stanovi na Borcecu, tijekom 2010. godine ostvarila 33.000 kuna mirovine, dok je 1,9 milijuna kuna vrijedne nekretnine kupila 30. lipnja te godine. Još se ne zna kako je Milka Mesic objasnila odakle joj novac za placanje stanova.

- Ne vjerujem da je rijec o pozajmici od prijatelja, vec o sredstvima što ih je Mesic dobio tijekom kampanje za predsjednicku funkciju i tijekom obnašanja te dužnosti, komentirao nam je u utorak Petricic zapitavši se kako je moguce da nitko od Mesicevih prijatelja sada ne želi potvrditi da mu je posudio novac.


Podijeli: Facebook Twiter