Zašto je Cacic nervozan?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zoran Milanovic postao je jucer mandatar za sastavljanje nove vlade, ali show gotovo da mu je ukrao Radimir Cacic koji je s buducim premijerom bio na Pantovcaku na konzultacijama s predsjednikom Ivom Josipovicem. Novinare je zanimalo što Milanovic misli o slucaju kredita što ga je Croatia osiguranje dva dana prije izbora dala Coningu, tvrtki u kojoj je direktorica Caciceva supruga, a mandatar ih je uputio na Cacica, ali je prije toga ustvrdio da rijec o »poslovnom aranžmanu uobicajenom u poslovima osiguranja« .

- Ono što je bitno, ako sam dobro shvatio, je da osiguranje i jamstvo koje je dala banka i nekretnina koja je dana u jamstvo višestruko nadmašuju vrijednost pravnog posla i kredita, u odnosu jedan prema deset, izjavio je Milanovic.

Cacic je to mirno poslušao, ali kasnije je došao novinarima pojasniti stvari, premda je protekla dva dana šutio o ovom kreditu. I prvo ih je u nervoznom tonu upozorio da o njemu više ne govore kao o nekakvom obicnom potpredsjedniku vlade jer je on puno više od toga.

- Mala korekcija najprije. Dakle, vi ste postavili pitanje buducem potpredsjedniku Vlade, a to je krivo. Postavite pitanje prvom potpredsjedniku Vlade! Samo da znamo što hocemo uciniti. Dakle, postavljate pitanje predsjedniku strateškog partnera u Vladi i trece najvece stranke u zemlji, inzistirao je Cacic da je on odmah do Milanovica. Uostalom, kad su celnici Kukuriku koalicije u Uredu predsjednika silazili niz stepenice zajedno s Josipovicem, Ivan Jakovcic i Silvano Hrelja ostali su malo pozadi, a fotoreporteri su u istoj ravnini uhvatili šefa države, novog premijera i Cacica. Kao da je celnik HNS-a i na taj nacin htio dati do znanja da se smatra jednakim ostaloj dvojici.

- Kad je Cacic došao Milanovicu i inzistirao da on mora i formalno biti prvi potpredsjednik vlade, Milanovic je odmah pristao. Nije od toga pravio nikakve probleme. Ali, Cacic ovih dana ipak nije sretan. On je, zapravo, htio biti premijer i možda je zato toliko nervozan, rekao nam je visokopozicionirani clan SDP-a.



- Kako vas nije sram? Kako se tako možete ponašati? Strašno! To je stvarno žalosno, pricao je novinarima pasivno agresivni Cacic usput dodajuci da je »tvrtka Coning podigla najnormalniji kredit po svim regulama koji je osiguran bankovnim jamstvom i hipotekom 25 puta vecom od tog jamstva«.

- Stvari su apsolutno, u svakom pogledu neupitne. Nitko tamo nije ni dobio ni uzeo bilo kakav novac. Daj Bože kada bi svi u ovoj zemlji na taj nacin poslovali, snebivao se prvi potpredsjednik Vlade. Bijesnio je i na medijske informacije da je jedan utjecajni HNS-ovac nedavno u racunovodstvu CO-a zaposlio suprugu.

- Znaci li to da bi odmah trebalo eutanazirati sve HNS-ovce, njihove supruge i djecu. Ne daj Bože da se itko od njih više ikada zaposli. To je skandal!, grmio je Cacic dok su se prisutni novinari u sebi pitali - što je ovom covjeku. Vec ih je, naime, slicnim ispadom pocastio i prošlog tjedna kad su ga ispred sjedišta SDP-a upitali koja ce direktorska mjesta u javnim poduzecima pripasti HNS-u. (D. CIGLENECKI, Z. CRNCEC/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter