Zaštitite ruke od hladnoce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osnovno pravilo lijepih i mekanih ruku jest što više izbjegavati vodu, osobito vrucu, jer najviše isušuje kožu. Ako ruke vec moraju cesto biti pod vodom, pokušajte prati samo dlanove jer je koža na vanjskim dijelovima šake tanja i lakše se suši. Kožu ce isušiti i suh zrak, pa je dobro imati ovlaživace ili posude s vodom. I na poslu radije sušite ruke rucnikom nego pod aparatom s vrucim zrakom.



Najbolje je mazati ruke hidratantnim kremama dvaput na dan, ali i nakon svakog doticaja s vodom. Prije spavanja stavite tanak sloj i pricekajte da se upije, a tek onda deblji. Tako ce krema dvostruko djelovati. Cesta pogreška je pranje suda samo u gumenim rukavicama jer se tako na rukama sakupljaju znoj i krema, što ih može iritirati. Zbog toga bi bilo pametno ispod njih staviti pamucne, koje ce dodatno zaštititi kožu.

Prah od zobenih pahuljica cisti kožu

Kako biste uklonili mrtve površinske stanice, istrljajte ruke smjesom od šalice zobi koju ste izmiksali. Isperite hladnom vodom, osušite i stavite hidratantnu kremu. Pricekajte dvije minute i stavite još kreme.



Smjesa ulja i limuna za mekše ruke

Zagrijte u posudi pola šalice maslinova i pola šalice ricinusova ulja. Iscijedite u smjesu limun i u njoj namacite ruke 15 minuta. Masirajte ruke kako biste poboljšali cirkulaciju i smjesa se bolje upila pa isperite.

Sok od rajcica ili datulja za piling

Izmiksajte dvije rajcice, a onda u sok dodajte grubo mljevene datulje. Premažite ruke smjesom i nakon nekoliko minuta isperite mlakom vodom. Na isti nacin za piling možete upotrijebiti i sok od datulja.


Podijeli: Facebook Twiter