Zaštitaru prijetio mafijom i premlaćivanjem

Zaštitar je pokušao otjerati prodavača krafni s plaže Borik (arhiva)
Zaštitar je pokušao otjerati prodavača krafni s plaže Borik (arhiva)

Dvadesettrogodišnjeg prodavača krafni A. Š. iz Čavli, koji je u ljeto 2012. prijetio zaštitaru na plaži porečkog turističkog naselja Borik, Općinski sud u Puli kaznio je uvjetnom osudom na šest mjeseci zatvora. Na izdržavanje kazne neće biti upućen ako u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo, a presuda je već pravomoćna.

Prvog dana kolovoza tada 20-godišnjeg A. Š. u blizini restorana Maestral, u naselju Borik, zatekao je oko 13.30 sati D. R., pomoćnik voditelja Odjela sigurnosti u tvrtki Riviera Adria koji je obavljao zaštitarsku službu. On je s istaknutom zaštitarskom iskaznicom prišao mladiću i kazao mu da ne smije prodavati krafne i tjerao ga s plaže. No tada se A. Š. obrušio na njega: "Ti ne znaš s kim imaš posla, stao si na put mafiji, imat ćeš posla s mafijom, u Rijeci svi znaju za tebe, skinut ćeš tu uniformu i prebit ću te."

Na suđenju održanom na Općinskom sudu u Puli A. Š. je priznao da je prijetio zaštitaru, te je prihvatio uvjetnu osudu na šest mjeseci zatvora, kakvu je predložilo Općinsko državno odvjetništvo u Puli. Iz podataka kojima raspolaže sud proizlazi da je prije ovog postupka A. Š. prekršajno kažnjavan zbog više prekršaja iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti i Zakona o trgovini. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter