Zaštitari sprijecili kradu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rovinjska je policija zahvaljujuci pravovremenoj reakciji djelatnika zaštitarske tvrtke Protect u ponedjeljak u pulski zatvor isporucila 38-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, višestrukog pocinitelja imovinskih kaznenih djela.

Kako je izvijestila PU istarska, prilikom obilaska autokampa na podrucju Rovinja (Polari, op. a.) jedan od zaštitara je u ponedjeljak oko 6.30 sati u blizini sanitarnog cvora primijetio mušku osobu koja mu se ucinila sumnjivom. Ne bi li provjerio identitet muškarca, zaštitar mu se približio, no tada se neznanac dao u bijeg. U potjeru za sumnjivcem ukljucio se još jedan djelatnik zaštitarske tvrtke, koji ga je ubrzo i sustigao te sprijecio u daljnjem bijegu.

Utvrdeno je da je 38-godišnjak rovinjskoj policiji poznat vec dulji niz godina kao pocinitelj imovinskih delikata, da ima zabranu ulaska i boravka na podrucju Republike Hrvatske do 2018. te da je za njim raspisana potraga zbog izbjegavanja kaznene odgovornosti.

Temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Puli u ponedjeljak su pretraženi stan u Ulici Giordana Paliage i osobni automobil Peugeot 207 pulskih registracijskih oznaka kojima se koristio 38-godišnjak.

Prilikom pretrage stana pronadena su dva mobitela za koja se opravdano sumnja da ih je 38-godišnjak otudio tijekom srpnja iz autokampa Polari.

Buduci da je kriminalistickim istraživanjem utvrdeno da je državljanin BiH ušao u Republiku Hrvatsku za vrijeme izrecene zabrane, u ponedjeljak je rješenjem Policijske postaje Rovinj ponovno protjeran te mu je izrecena nova zabrana ulaska i boravka u trajanju od tri godine, a nakon što izdrži kaznu zatvora, bit ce prisilno udaljen iz RH.


Podijeli: Facebook Twiter