Zaštitari bez placa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U posljednjih tjedan dana u našu se redakciju javilo nekoliko djelatnika zaštitarske tvrtke Sigurnost Boljun koji tvrde da vec dva mjeseca nisu primili place. Isticu da ih poslodavac nije obavijestio o razlozima neisplate, te traže pomoc pri dobivanju informacija vezanih za neisplacene place.

Kažu da se ovakva situacija vec dogodila tijekom posljednjih mjeseci unatoc tome što imaju informacije da su korisnici njihovih usluga platili njihovoj tvrtki potraživanja za cuvanje objekata te da ostale zaštitarske tvrtke svojim djelatnicima uredno isplacuju primanja. No umjesto placa, kažu zaposlenici, u poštanske sanducice stižu im racuni i ovrhe.

U traženju informacije pokušali smo dobiti jedinog mjerodavnog - vlasnika tvrtke Mladena Boljuna, ali ucestali pokušaji telefonskog kontaktiranja i ostavljanja poruka tajnici ostali su neuspješni.

Kada se u ožujku dogodila identicna situacija, Boljun nam je kategoricki odbacio takve optužbe i napade svojih djelatnika te istaknuo da bi place bile isplacene kada bi naplatio potraživanja od onih kojima pruža usluge. Indikativno je, medutim, da su vec sutradan njegovi radnici primili placu.


Podijeli: Facebook Twiter