Zaštita zviždaca pitanje politicke volje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nacionalno vijece za pracenje provedbe strategije suzbijanja korupcije raspravljalo je u cetvrtak o problemu tzv. zviždaca te zakljucilo da je njihova zaštita pitanje politicke volje, a ne zakona. Bivši direktor Zagrebackih cesta, kojeg su prošle godine pretukla dvojica batinaša, Igor Radenovic rekao je da DORH vec 500 dana nije ucinio ništa iako im je osobno predao relevantnu dokumentaciju koja dokazuje da se natjecaj za izgradnju cesta raspisivao dva mjeseca nakon što su one izgradene.

Ankica Lepej, koja je ostala bez posla jer je medijima dala informaciju o novcu na racunu Ankice Tudman, naglasila je da nema politicke korupcije, onda bi policija i sudstvo bolje radili svoj posao. Vesna Balenovic rekla je pak da je jako unesrecuje licemjerje politike te optužila nekadašnje ministrice pravosuda Anu Lovrin i Vesnu Škare Ožbolt, koje su bile na sjednici, da nisu ucinile ništa da bi joj pomogle dok su je progonili Slavko Linic i Tomislav Dragicevic.

Na sjednici su bili prisutni i novinari HTV-a Lela Kneževic, Maja Sever i Robert Zuber koji su upozorili da zbog nastupa na Vijecu mogu dobiti otkaze te naglasili da su dobili opomenu pred otkaz bez provedenog postupka. Hrvoje Appelt upozorio je na spregu politike i izdavaca te na cinjenicu da se ravnatelj USKOK-a, kako je rekao, kiti perjem osoba koje su mu prijavile korupciju, apostrofiravši na slucaj "Indeks" u kojem je, kaže, akcija krenula zahvaljujuci njegovom novinarskom radu.


Podijeli: Facebook Twiter