Zastava čistog mora na plažama u Peroju i Barbarigi

Late Night Shopping u Puli (M. ANGELINI)
Late Night Shopping u Puli (M. ANGELINI)

Plave zastave za ovu kupališnu sezonu podignute su proteklih dana na plažama u Peroju i Barbarigi, na svečanosti koju su prevodili gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović i predsjednik udruge "Lijepa Naša" dr. sc. Ante Kutle. Gradu Vodnjanu zastave, kao znak čistog i sigurnog kupališta, uručene su na nedavnoj svečanosti u Šibeniku i to za plaže koje su, takoreći, odnedavno dobile status kupališta, kada su uređene obale i izgrađene šetnice s pratećim sadržajima.

Ovim je priznanje, istaknuo je gradonačelnik Vitasović, preuzeta i daljnja obaveza održavanja kupališta, odnosno obale.

- Grad Vodnjan ovim je priznanjem dobio dodatni poticaj za nastavak ulaganja u održivi razvoj plaža kao i cjelokupne turističke infrastrukture na svojem područja, a primarni cilj ovoga svjetski poznatoga programa je održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalnim pojasom. Ponosni smo jer smo uspjeli urediti i opremiti plaže u Peroju i Barbarigi. Uredili smo nekoliko kilometara obalne šetnice, a plaže su opremljene kompletnim sadržajem i izgrađenom infrastrukturom poput pristupnih cesta, parkirališta, vodovodne i električne mreže, beach barova, tuševa, kabina za presvlačenje, klupa, turističke signalizacije, dječjeg igrališta, osiguranog pristupa invalidima, barijera za kupače, sanitarnih čvorova, plaža za pse te uređenih zelenih površina, rekao je Vitasović.

Zahvalio se udruzi "Lijepa Naša" koja u Hrvatskoj provodi međunarodni program dodjele Plave zastave te svim turističkim djelatnicima, iznajmljivačima turističkih kapaciteta, ugostiteljima i ostalima jer je to, kako je rekao, zajednički uspjeh gradske uprave i vrijednih građana. "Vjerujem da će ova turistička sezona biti još uspješnija od lanjske u kojoj je Vodnjan ostvario rekord, premašivši 500.000 noćenja", zaključio je Vitasović.

(Z. STRAHINJA)

Podijeli: Facebook Twiter