Zastalo uredenje Pionirskog doma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prije godinu dana dovršena je prva faza sanacije Djecjeg centra, poznatijeg kao Pionirski dom, te se ocekivalo da ce u ovoj godini biti dovršena druga faza, koja bi ukljucivala uredenje parkirališta i prilaza s gornje strane. No, kako smo saznali od procelnika za komunalni sustav i imovinu Damira Prhata, u ovogodišnjem proracunu nisu planirali namjenska sredstva za uredenje tog objekta, koje je inace dio poslovnih planova upravitelja zgrada Castruma.

Takav je odgovor iznenadio direktora Castruma Dragu Glumca, koji je ocekivao nastavak tog projekta. "Za drugu fazu smo izradili projektnu dokumentaciju i ishodovali lokacijsku dozvolu, a namjeravali smo s gornje strane Djecjeg centra napraviti parkiralište za deset do 15 vozila te urediti još jedan ulaz s gornje strane da bismo poboljšali sigurnost djece. Danas djeca pretrcavaju cestu s donje strane, pa i po mraku, što je vrlo opasno", rekao je Glumac.

Dodaje da je u planu u tom gornjem dijelu primjereno urediti rasvjetu te kupiti nove zastore za pozornicu i nova sjedala za dvoranu. Prema troškovniku, ova bi faza koštala oko 300 tisuca kuna. Bilo je planirano da ce radovi biti gotovi do ljeta, no tada je, zbog recesije, a prilikom prošlogodišnjeg rebalansa, ta stavka izbacena iz proracuna. No, ove godine nije ni uvrštena.

U Djecjem centru održavaju se i aktivnosti Društva Naša djeca, Studija za stvaralacke aktivnosti mladih Zaro te Glazbene škole Ivana Matetica Ronjgova, a u njemu je i Djecja knjižnica.


Podijeli: Facebook Twiter