Zasad 74 ekipe u glavnom turniru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas će se u CB Cabahia, s početkom u 20 sati, obaviti izvlačenje parova 29. izdanja malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2017 - Suzuki Motortech", koji će se od 8. do 25. prosinca igrati u Domu sportova "Mate Parlov". U bubnju glavnog turnira trenutno se nalaze 74 ekipe među kojima su, na osnovu "minulog staža", određena četiri nositelja koji se međusobno ne mogu susresti prije polufinala. Po već ustaljenom principu, pozicija s brojem jedan pripada braniteljima naslova Pizzeriji Jupiter, dok će na suprotnom kraju kostura stajati Šijana Spartansi, osvajači "Ulice" 2015. godine. Treći nositelj bit će TNT Pizzeria Matteo Malinska, pobjednik iz 2014. godine, dok će broj četiri ispred svog imena imati Pizzeria Jupiter klinci, "vječiti drugi" te jedina ekipa u ovom društvu u čiju se čast u Puli još nije svirao Heroj ulice.

Za nastup u veteranskom turniru zasad se prijavilo 18 ekipa te organizatori, Udruga Futsal Pula, još uvijek dvoji da li će se formirati skupine ili će sistem natjecanja biti eliminacijski kao i u glavnom turniru. Ako se opredijele za ovaj potonji modul, što je za očekivati, onda će četiri nositelja biti lanjski polufinalisti, koji su se svi od reda i ove godine prijavili za nastup. Naslov pobjednika će kao prvi nositelj pokušati obraniti Vita Leva Elektrometal, koja je u finalu svladala CB Merag, dok je u srazu poraženih polufinalista El Stil Elektromaterijal lani svladao MNK Jaši i tako zaslužio status trećeg nositelja, dok će se njegovi protivnici morati zadovoljiti sa četvrtom startnom pozicijom.

Premda su trenutačne brojke slabije od prošlogodišnjih kad je na glavnom turniru nastupilo 95 ekipa, a na veteranskom 26, one se, poznavajući komotnost ovdašnjih ljubitelja malog nogometa, još stignu "podebljati". Naime, prijave za nastup primaju se i tijekom današnjeg dana na broj mobitela 098/130-5244 i putem e-maila [email protected], a isto će se moći napraviti i na licu mjesta, odnosno u CB Cabahia zaključno do 20 sati kad će započeti "ples kuglica". Kotizacija za oba turnira iznosi uobičajenih 400 kuna i ove se godine neće tolerirati ono što je u prošlosti prolazilo, da ekipe uplate novac neposredno pred prvu utakmicu. To je često znalo dovesti do toga da se neke ekipe ne bi pojavile u dvorani i želeći izbjeći takav scenarij, organizatori su donijeli odluku da oni koji ne podmire kotizaciju, neće niti ući u ždrijeb. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter