Zarovo proljeće u prirodi


U prepunom dvorištu kompleksa Omladinskog hostela na Valsalinama, poznatijeg kao Ferijalni savez u podne je održan tradicionalni program Studija Zaro "Proljetni plesni mozaik", koji je ove godine organiziran 23. put.

Proljetni program otplesalo je stotinjak plesačica i pokoji hrabri plesač Zara u kombinaciji koreografija pod vodstvom Kristine Vranković, Tine Đurišić i Paole Šimunović.

Različiti plesni uzrasti izmjenjivali su se u dinamičnom programu, a priredbu su hrabro otvorile najmlađe plesačice uz skladbu iz filma "Čarobnjak iz Oza" i odmah izmamile pljesak brojnih okupljenih članova obitelji, prijatelja i gledatelja koji su uživali u programu priređenom uz samu plažu.

Slijedila je ne manje poznata skladba "Rolling on the river", a u nastupu su se zatim, odjeveni u maštovite kostime, u plesnim točkama uz koreografije pretežno pop uspješnica, izmjenjivali mlađi i stariji članovi Zara, studija koji u deset plesnih grupa okuplja plesače u dobi od tri do 18 godina. Suorganizator programa je pulski Omladinski hostel, koji je dio Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza.

Usto, Zbor Zaro, predvođen dirigenticom Lindom Milani, otputovao je u talijanska mjesta Cividale del Friuli i Romans d'Isonzo gdje kao počasni gost sudjeluje na smotri zborova "Glasovi proljeća" prezentirajući se polusatnim programom. Poziv zboru Zaro upućen je zahvaljujući suradnji pročelnika Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i europske integracije Istarske županije Oriana Otočana s Unione societa' corali del Friuli-Venezia Giulia. (P. LUKEŽ; snimio  N. LAZAREVIĆ))


Podijeli: Facebook Twiter