Zarova vječna božićna čarolija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Božićni koncerti u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula nisu ni ove godine mogli proći bez Studija za stvaralačke aktivnosti mladih Zaro čije su članice i članovi nastupili sinoć. Koncert je počeo “Zvončićima” ali koje je otpjevala publika kojoj su na ulazu podijeljeni leci s tekstom ove popularne božićno-novogodišnje pjesme tako da je sve bilo spremno da se zajednički uđe u glazbenu večer studija Zaro i njegovih zborova. Bili su tu Mići, zbor Zaro, XL i Senior, imali su i goste, a da sve bude kako treba otpočetka do kraja pobrinula se voditeljica Zara Linda Milani koja je dirigirala zborovima, ali kada je trebalo i publikom, dok su program vodili Serena Bonassin, koja je malo i dirigirala i Frano Novljan.

Milani i njena raspjevana multigeneracijska ekipa s Monte Zara predstavili su se skladbama iz 26-godišnje povijesti Zara koje publika dobro zna poput “Music box”, “Pahuljice padajte”, “Uvrnuta priča”, “S malo dobre volje” i drugima, a kako je ovo bio božićni koncert naravno da su posebno mjesto zauzele prigodne blagdanske pjesme s kojima je koncert započet i priveden kraju.

Imali su i goste, a to su bili bivši Zarovci koji su došli iz Zagreba kako bi kao poseban bend zasvirali i zapjevali. Nisu imali službeno ime pa su na licu mjesta nazvani Linda’s boys a to su bili Luka, Dino, Igor, Darko i Valerio. Solistice i solisti koji su se tijekom večeri smjenjivali za mikrofonima bili su Emanuela i Tara, Ema i Megi, Elinor i Josip, Ana Sophie, Natali, Ilaria i Lena, Gil i Diego, Lucija; Tatjana, Karmen, Daira, Hloria, Jasminka, Larisa i Nika; Karla, Žaklina i Lucija.

Bilo je puno bivših Zarovaca sinoć, no kako se često puta čulo – jednom Zarovac, uvijek Zarovac. Bilo je tu prilika za prisjećanje i darivanje pa je Milani dobila poklone od svojih članova i članica dok je jednom, Petru Drobnjaku, ona uručila plaketu “Srce srcu – zauvijek od Zara” s obzirom da Drobnjak odlazi na fakultet, a bio je član Zara još otkad je bio malo dijete. On je također donio, kako reče, jedan “uvrnuti poklon” za Lindu.

Za kraj su svi zajedno poručili “Sretan Božić želimo mi” i “Feliz Navidad” što će zasigurno lijepo izgledati i zvučati kada se 24. prosinca prikaže na TV Novoj, a snimak će biti emitiran i na Radio Puli, no oni koji sinoć nisu mogli doći mogli su nastup pratiti preko Facebook live streama. Milani se zahvalila svima koji su pomogli održavanje koncerta, posebno Gradu Puli kao pokrovitelju, odnosno Upravnom odjelu za kulturu i pročelnici Jasmini Nini Kamber. (M. RADIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter