Zarov "Postojani kositreni vojnik"

Sredozemna medvjedica odmara na Saccorgiani (N. LAZAREVIĆ)
Sredozemna medvjedica odmara na Saccorgiani (N. LAZAREVIĆ)

Studio Zaro predstavio je u subotu i u nedjelju premijerno svoju novu predstavu, nastalu po motivima Andersenove bajke "Postojani kositreni vojnik".

Prepuna dvorana narančastih stolica Dječjeg kreativnog centra, bivšeg Pionirskog doma, ugostila je ovu predstavu gdje su djeca glavni akteri, i gdje su najmlađi predstavili svojim vršnjacima zanimljivu i šarenu, rasplesanu priču.

"Na tavanu gdje se nalaze sve već zaboravljene igračke dolaze i vojnici, a među njima naš glavni junak koji pronalazi svoju srodnu

dušicu stojeći na dvije noge. Na tom se tavanu nalazi i jedna zla igračka, koja zapravo postaje zla nakon što je odbačena od svoje djevojčice... ali to je ne sprječava da baci našeg junaka kroz prozor u more...", glasi sažetak ove predstave.

Treba naglasiti da su izvođači djeca, a predstava, edukativnog karaktera, namijenjena je djeci do četvrtog razreda osnovne škole. Na taj način najmlađi mogu usvojiti kako je to izražavat se govorom tijela, pričanjem priča kroz pokret, te vidjeti da predstave ne iziskuju striktno narativnu dimenziju, već da je i plesni izričaj svojevrsna pripovijetka.

U znaku šarenila, dinamičnih pokreta i poletne glazbe odvijala se radnja ove predstave gdje su izvođači bili Ariu Marić - Modrušan, Mak Muslimović, Sven Vučerić, Antonio Soldan, Nayana Radovik, Gloria Benić, Ema Čuturilo, Enna Šestan, Lejla Balić, Marta Miholić, Iman Šeperović, Una Muslimović, Mia Žagar, Petra Vukadinović, Mia Radovik, Lanamari Rajić, Zoe Lanča, Elen Dabić, Melani Penko, Emma Modrušan, Ema Titulić, Marta Skorić, Eni Baf, Galadriel Bagarić, Nika Burazerović, Lana Goldin, Anja Kostadinović, Matea Miljatović, Mattea Pučić, Anja Planinšćek, Maja Čuturilo, Lucija Kasun, Ela Brkić i Petra Vučerić.

Za adaptaciju, koreografiju i režiju pobrinula se Elda Kosanović-Radovik, autori glazbe su Branko Radić i Linda Milani, kostimografkinja je Višnja Požar, umjetnički koordinator Linda Milani, a sve to održano je uz tehničku podršku Teatra Naranča. Pokrovitelj je Grad Pula, a producent Studio Zaro.

Predstava će biti odigrana još i 10. prosinca u 18 sati. (V. BEGIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter