Zaro priprema hommage maestru Milottiju

Zarovci pjevaju 'Odu radosti' povodom ulaska u EU (D. MEMEDOVIĆ)
Zarovci pjevaju 'Odu radosti' povodom ulaska u EU (D. MEMEDOVIĆ)

Pulski Studio Zaro djeluje pune dvadeset i dvije godine, od čega dvadeset neprekidno u istom prostoru – u Dječjem kreativnom centru, odnosno bivšem Pionirskom domu. Brojni su uspjesi njegovog Glazbenog studija: gostovanja, nagrade i priznanja. O nedavnim postignućima i neposrednim planovima razgovarali smo s Lindom Milani – kreatoricom i nositeljicom jedne od najuspješnijih pulskih glazbenih priča.

- Ova nam je godina bila vrlo uspješna. U svibnju smo tri dana gostovali u Austriji: Zaro je kao jedini predstavnik iz Hrvatske pozvan na sudjelovanje u programima povodom Europskog tjedna 2013. – Dana europske kulture. Počašćeni, odgovorno smo bogatim repertoarom predstavili Pulu, Istru i Hrvatsku, ali i multikulturalnost našega podneblja. Uz pjesme na raznim jezicima, počastili smo domaćine izvedbom "Ode radosti" u originalu, na njemačkom jeziku, kazala je Milani.

Uslijedili su i brojni drugi nastupi vezani uz ulazak Hrvatske u EU-u, programi ljetne manifestacije "Na ulicama i trgovima" a sve to uz neizostavne produkcije i već tradicionalne priredbe.

U sastavu Glazbenog studija Zaro djeluju Zbor Zaro (za djecu školskoga uzrasta), Mići Zaro (za predškolce), Zaro XL (stariji osnovnoškolci i srednjoškolci) i Zaro Senior (za odrasle gdje godine nisu bitne). Tu su i instrumentalisti: skupina za učenje melodike kod vrtićke djece i sintesajzer za onu nešto stariju. Postoji i mogućnost individualne nastave klavira, gitare i bubnjeva. Uz legendarnu Lindu Milani, voditelji pojedinih aktivnosti su još i Serena Bonassin Sficco, Teodora Dimitrov, Snježana Igrutinović i Vedran Bužleta. Glazbeni studio Zaro broji oko 150 polaznika, a upisi su u tijeku.

- Do kraja godine zgotovit ćemo i predstaviti 16. po redu CD zborova Zaro posvećen velikom i nezaboravnom maestru Nellu Milottiju, a izvest ćemo i dvije, nikada ranije izvedene pjesme koje mi je autor svojevremeno bio poklonio. Ovitak za CD s likovnog gledišta izrađuje talentirana učenica OŠ Stoja Anja Kuzmić, inače članica Zbora Zaro XL i moja klaviristica. Također, u pregovorima smo s Antoniano di Bologna – Zecchino d'oro o bratimljenju naših zborova, a u planu su i gostovanja u regiji Friuli-Venezia Giulia i Venetu, veli Linda Milani koja je i autorica velikog broja pjesama zarovaca, kazala je Milani. Tekstopisac je tajnica Studija Zaro, Nada Ivanović, a aranžer pulski glazbenik Branko Radić. (V. BEGIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter