Zaredale krade, ali i uhicenja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sedam krada koje su se dogodile od 30. studenog do 15. prosinca u selu Bratulici, u opcini Marcana, lopovi su doslovce pocistili kuce i podrume odnijevši sa sobom ukradenih stvari, uglavnom motornih pila i pršuta, ukupne vrijednosti 26.000 kuna.

Prema policijskoj evidenciji, jedno je kazneno djelo riješeno i pocinitelj priveden, dok u ostalim slucajevima policija još traga za lopovima. Policija je riješila slucaj krade od 30. studenog, kada je lopov ukrao torbu s novcanikom, novcem i dokumentima te mobitelom ukupne vrijednosti oko 2.000 kuna. Prvog dana prosinca nepoznati je lopov iz jednog podruma u Bratulicima odnio smrznute lignje, vocne sokove, motornu pilu, cirkular i bušilicu ukupne vrijednosti 3.300 kuna. Treceg dana prosinca lopovi su operušili cak dva podruma iz kojih su odnijeli uglavnom motorne pile. Cetiri dana kasnije u Bratulicima su ukradeni pršuti vrijedni 5.000 kuna, a 10. i 14. prosinca ukradeno je više motornih pila i kanti s gorivom.

Nepoznati pocinitelj je u cetvrtak provalio u obiteljsku kucu u Novigradu odakle je ukrao zlatni i srebrni nakit. Provalnik je uporabom podesnog alata provalio u kucu a vlasnik kuce 49-godišnjak oštecen je za više tisuca kuna. Policija intenzivno traga za pociniteljem.

Kriminalistickim istraživanjem nad 24-godišnjakom i 21-godišnjakom iz Rovinja rovinjska policija je utvrdila sumnju da su pocinili 24 kaznena djela krade i teške krade provaljivanjem na podrucju Rovinja od lipnja do prosinca ove godine. Utvrdeno je da su provaljivali u ugostiteljske objekte i kioske odakle su krali raznu tehnicku robu, slike, cigarete, alkoholna i bezalkoholna pica i novac. Dvojac je u cetvrtak priveden u Istražni centar Županijskog suda u Puli.

Porecka policija je kriminalistickim istraživanjem nad 33-godišnjim N. M. iz Funtane utvrdila sumnju da je na podrucju porecke Gradske tržnice pocinio 15 kaznenih djela teške krade provaljivanjem. Utvrdeno je da je od prosinca prošle godine do sada provalio u više navrata u poslovne objekte te kioske na Gradskoj tržnici. Takoder je provaljivao u ugostiteljske objekte u blizini tržnice. Priveden je u istražni centar Županijskog suda u Puli u srijedu.


Podijeli: Facebook Twiter