Zaredala se razbojstva po malim mjestima

U utorak navečer opljačkane su čak dvije male butige u Štinjanu i Cerama (D. MEMEDOVIĆ)
U utorak navečer opljačkane su čak dvije male butige u Štinjanu i Cerama (D. MEMEDOVIĆ)

Posljednjih dana zaredale su se pljačke malih trgovinica mješovitom robom u manjim mjestima ili gradskim naseljima u vrijeme kada je frekvencija kretanja osoba ili vozila vrlo niska.

Mjesec studeni je vrlo pogodan za pljačkaške pohode jer mrak pada vrlo rano, razdanjuje se kasno, a nepovoljne meteoprilike, kiša, vjetar i hladnoća tome još i više pogoduju.

Tako je primjerice do sada u studenom počinjeno, po našoj evidenciji šest razbojstava: prekjučer u Štinjanu i mjestu Cere,  početkom mjeseca u Vodnjanu i Valturi, te dvije u Puli i to u prodavaonici Duravit i pošte na Verudi. Razbojnici su u pljačke išli zamaskirani, naoružani nožem ili pištoljem te između 18 i 20 sati s izuzetkom pljačke pošte na Verudi kada su dvojica pljačkaša naoružana pištoljem razbojstvo počinili oko 7.30 sati, netom nakon otvaranja pošte.

Pljačkaši iz tih pljački obično odlaze s plijenom od nekoliko tisuća kuna pa se zaključuje da se ne radi o velikom kriminalcima nego sitnim lopovima kojima će novac potrajati nekoliko dana pa će, ukoliko ne budu ulovljeni, ponovno u novu pljačku.

Opljačkanim novcem se zasigurno neće obogatiti, a koji su ih motivi nagnali na razbojstvo možemo samo nagađati: kockanje, klađenje, droga, dug, a možda i glad i neimaština. (S. BODLAJ IVAŠIĆ)

Pulska policija riješila tri razbojstva

Od 1.rujna do 27. studenog na području Policijske postaje Pula zabilježeno je pet razbojstava i dva razbojstva u pokušaju, u kojima su mete napada bile trgovine. Tri razbojstva su riješena i to razbojstvo u trgovini u Valturi, i dva u Vodnjanu: u trgovini u Ulici G. della Zonca i pekarnici u Ulici Dolinka.

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.

 


Podijeli: Facebook Twiter