Zarazni heavy metal štih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uz munje i gromove švicarskog heavy metala te mnoštvo nabrijane publike, caffe bar Mimoza otvorio je ovojesensku sezonu koncerata subotom. Cast da je otvore pripala je Gonoreasima, koji su ove godine u sklopu "Guilty on the road" turneje 2009. dojahali u punoj ratnoj spremi ukljucujuci pojacani razglas i ventilatore za efekt vjetra, koji su samo pojacali sinocnji doživljaj metal orgija.

Uz snažni vokal Gilberta Melendeza i postojano žestoku ritam sekciju basista Daniela Jeroscha te bubnjara Jonasa Lotara, pravu artiljeriju rifova su pružili gitaristi Damir Eskic i Miriam Zehnder.

Dobri znanci pulske publike i ljubitelja metala, Gonoreas su nastup otvorili in medias res skladbom "Breath Again", koja se pretocila u "Hope", zatim u "Why" i tako sve do "Facing The Enemy", onda malo pauze pa je uslijedio blok od "Last Train" do "Kiss The Sword". U gotovo neisprekidanom rešetanju žestokom glazbom nisu izostale ni "Plead Not Guilty", "Chaising The Dragon" te "Freedom" koju su izveli na bis.

Odlicno uvježbani i s pregršt asova u rukavu, Gonoreasi su brzo zapalili atmosferu, a naodmet nisu bile ni duge i žestoke gitarske dionice Damira i Miriam, koja je pak, zahvaljujuci ventilatorima, izgledala kao da reklamira postojani gel za kosu.

Odavna je znano da se dobar razglas daleko cuje, a publika je povremeno davala sve od sebe da nadglasa bend u mantrajucim dionicama skladbi.

Nažalost, uobicajenu skucenost Mimoze dodatno je smanjio štand s CD-ima, majicama, bedževima i drugim materijalom koji je zauzeo dobar dio prostorije, istovremeno pružajuci pregršt robe onima koji su odlucili otici doma s podsjetnikom na odlicnu vecer uz Švicarce.


Podijeli: Facebook Twiter