Zaračunavaju li mobilni operateri nepotrošene minute?

Stevica Savin  (Dejan ŠTIFANIĆ)
Stevica Savin (Dejan ŠTIFANIĆ)

Je li moguće da hrvatski mobilni operateri zaračunavaju građanima minute koje nisu potrošili i na tome masno zarađuju? Upravo s takvom sumnjom našoj se redakciji obratio Puljanin Stevica Savin, inače vlasnik poznatog pulskog kafića Bas na Verudi, koji tvrdi da mu je Hrvatski telekom nastavio slati račune iako je 26. studenog prošle godine prešao u konkurentski VIP te podmirio sve dugove i penale prema bivšem operateru.

Od HT-a je, tvrdi, dobio račune za prosinac i siječanj koje, napominje, nije ni mogao napraviti.

- Da stvar bude gora, s računima su mi poslali i ispis brojeva koje sam navodno nazivao, postoji čak i ispis usluga parkiranja!? Prvo je došao račun za prosinac bez ispisa brojeva. Nakon što sam reagirao, uvažili su moj prigovor. Zatim dobivam i račune za tri mobitela koji glase na moje, suprugino te ime moje firme Obduro za siječanj s ispisom brojeva, odnosno prometom.

Ponovno sam reagirao i napisao prigovor, a odgovor iz HT-a još nisam dobio. Međutim, nije sporno da će uvažiti moj prigovor, ali da nisam reagirao, vjerojatno bi me ovršili. Postavlja se i pitanje vjerodostojnosti prijašnjih računa: mogli su dodati promet koji nije dokaziv, a računi za prosinac i siječanj pokazuju da je moguće manipulirati prometom.

Sada se ispostavilo da je dokazivo da je promet izmišljen jer dobivam račune iako ne koristim tu uslugu, veli Savin i kaže da su mu u pulskoj poslovnici HT-a u koju se došao žaliti kazali da se "u kompjutoru vidi da više nemaju ugovor s njim".

Svoje je riječi potkrijepio spornim računima na kojima je doista ispisan promet, na kojima se navodi usluga SMS parkinga od 23 kune. Također nam je pokazao odgovor HT-a na njegov prvi prigovor, u kojem ovaj operater priznaje grešku te vraća tvrtki Obduro ukupno 530,59 kuna. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter