Zar premijerka nema pametnijeg posla?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski predsjednik Ivo Josipovic u nedjelju je ustvrdio da je rijec o manipulaciji odgovarajuci na premijerkinu ocjenu da se polako ostvaruje "puzajuci projekt crvene Hrvatske", da Josipovic sudjeluje u tome i da je kao svog izaslanika na otvorenje festivala u Požegi ovog vikenda poslao glavnog tajnika SDP-a Igora Dragovana.

- Rijec je o manipulaciji. To je najvidljivije iz cinjenice da je u isto vrijeme kilometar i pol dalje bio drugi festival gdje sam isto imao izaslanika iz vladajuce koalicije, njenu bivšu potpredsjednicu Vlade ?urdu Adlešic, kojoj sam zahvalan da je bila ondje, izjavio je Josipovic novinarima u pauzi Balkanskog prvenstva u preponskom jahanju na zagrebackom Hipodromu.

Podsjetio je da su ovih dana njegovi izaslanici bili i župan Sanader, ministar obrane Božinovic i drugi te da jako pazi na taj balans i da ce tako ciniti i dalje.

Ocijenio je da premijerkin "projekt manipulacije" nije dobar. "I zato se na njega više necu referirati jer me zapravo nije ni briga što gospoda premijerka misli o mojim izaslanicima", kazao je Josipovic i ponovio da ce u nedjelju zadnji put imati referencu na slicnu ideju gospode premijerke.

Takoder je istaknuo da se ne može išcuditi da u vrijeme kada Hrvatska ima tako strašne gospodarske probleme, nezaposlenost, kada su ulaganja pala za 10 puta, a bruto domaci proizvod raste za minornih jedan posto, premijerka, koja vodi gospodarstvo u ime države, nema pametnijeg posla nego prebrajati njegove izaslanike po raznim lokalnim festivalima.

- Posebno u predizbornoj godini ocekujem i od premijerke i od oporbe, koja se bori za povjerenje gradana, da se koncentriraju na bitne stvari, na gospodarstvo, jer ih to narod pita i to ocekuje, a ne da broje je li izaslanik na nekom festivalu ili konjickom natjecanju iz ove ili one stranke, kazao je Josipovic.

- Štoviše, do sada od gospode premijerke na ova kljucna pitanja nisam cuo neki odgovor osim kukanja zašto moj izaslanik jest ovaj ili onaj tako da bih rekao da, ako su ovi s jedne strane kukuriku koalicija, onda je opcija koju do sada prezentira premijerka pomalo kukulele opcija. Bojim se da cemo, ako se ovako nastavi, svi imati kukulele. Zato, molim koncentrirajmo se na bitne stvari, apelirao je Josipovic.



Kosor: Ostvaruje se projekt crvene Hrvatske

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor, u nedjelju je, nakon obilježavanja pocetka radova na cvoru Sredanci kod Slavonskog Broda, u razgovoru s novinarima komentirala cinjenicu da je ovog vikenda na festivalu u Požegi kao izaslanik predsjednika Ive Josipovica bio glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan te ocijenila da bi se iz toga moglo zakljuciti da se ostvaruje puzajuci projekt crvene Hrvatske.

"Nama sve to daje naslutiti da se predsjednik polako, ali sigurno svrstava na celo SDP-ove kolone Kukuriku koalicije", rekla je Kosor i dodala da to ne bi bilo dobro jer predsjednik treba biti u potpunosti neovisan, a pogotovo u vrijeme izborne kampanje.

Najavila je da ce budno motriti što se dalje dogada. "Ovo je ipak simptomaticno jer bismo u konacnici mogli zakljuciti, a takoder smatram da bi to bilo jako loše za demokraciju u Hrvatskoj, da se ostvaruje polako, ali sigurno, puzajuci projekt crvene Hrvatske", rekla je Kosor i dodala da je "to nešto što mi ne možemo prihvatiti".

Istaknula je da su to poruke koje treba citati politickim naocalama.


Podijeli: Facebook Twiter