Zar je moglo gore i bolnije?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zamislite si umornog, izudaranog borca poljuljanog samopouzdanja kako u hladnoj dvorani tetura prema kutu ringa čekajući spasonosni zvuk zvonca da konačno predahne, a onda trenutak prije kraja doživi – nokaut. Tako su se nekako osjećali nogometaši Istre 1961 koji su na gostovanje kod Lokomotive doputovali bez nekolicine važnih igrača i s raznovrsnim opusom problema, dvaput se vraćali iz rezultatskog zaostatka i bili na korak do pozitivnog ishoda koji bi im ponudio bar dašak pozitive u tmurnoj aktualnosti, a onda iz naizgled bezopasnog centaršuta primili pogodak u posljednjoj minuti sudačke nadoknade. Zar je moglo gore i bolnije?

Gledajući na utakmicu u Kranjčevićevoj iz neutralnog kuta, susret  Lokomotive i Istre 1961 još je jednom opravdao epitet tradicionalno zanimljivog duela, jednog od svakako najzanimljvijih među hrvatskim prvoligašima. Pet pogodaka, po jedno isključenje na svakoj strani i još poneko uzbuđenje, unatoč učestalosti pogrešaka i niskoj razini energičnosti učinili su utakmicu vrijednom praćenja. Zasladila ju je šokantna završnica, istovjetna onoj iz prošlog međusobnog ogleda igranog u Puli, ali s izričitom zamjenom uloga. Ovog je puta Fiolić uzeo Nikoliću titulu junaka, radovala se - Lokomotiva.

Poražavajuć epilog utakmice neosporno će nadjačati solidan otpor koji je Istra 1961 pružila inače vrlo nezgodnom protivniku. Domaćin nije odigrao tko zna kako nadahnutu utakmicu, a u sukobu kompetentnih formacija (4-2-3-1) ona gostujuća bila je rezerviranija, posebice nakon što je Lokomotiva dvaput opasno zaprijetila već u prvih sedam minuta. Domaći je sastav vodio igru većim dijelom susreta, očekivano su najopasnija bila njihova krila, već poslovično razigrani Grezda i dvostruki strijelac Fiolić, dok se Istra 1961 dobro odupirala, prijetila u trenucima dok je imala igrača više (između 63. i 75. minute), ali se potom oslonila na čuvanje boda.

Na koncu je pobjednička pjesma Lokomotivnih igrača zasjenila svaku pozitivnu notu u redovima Istre 1961 koja sve nestrpljivije iščekuje kraj turbulentne polusezone.

Puljanima je također prisjeo i podatak da su prvi put nakon sredine kolovoza (!) i gostovanja kod Zagreba postigli pogodak u gostima, dogodilo se to iz kaznenog udarca u 32. minuti kojeg je izborio Zlomislić, a realizirao Stefan Nikolić. Zabili su kasnije i drugi, strijelac je bio isti, no u međuvremenu se i njihova mreža dvaput tresla. (D. RAMIĆ-KOVAČIĆ)

Lokomotiva – Istra 1961 3:2

Utakmica 20. kola MaxTV Prve lige: Lokomotiva – Istra 1961 3:2 (1:1). Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja 200. Sudac Jurica Mihalj (Velika Mlaka) - 6,5. Pomoćnici: Crnčić (Vrbovec) i Kožarec (Domaslovec). Strijelci: 1:0 Fiolić (30'), 1:1 Nikolić (32'-11m), 2:1 Andrijašević (48'), 2:2 Nikolić (70'), 3:2 Fiolić (90'). Žuti kartoni: Perić (Lokomotiva), Zlomislić, Žižić, Franić (Istra 1961). Crveni kartoni: Perić (Lokomotiva, 63' – drugi žuti), Zlomislić (Istra 1961, 76' – drugi žuti).

LOKOMOTIVA: Zelenika, Bartolec, Prenga, Perić, Barišić, Leko, Ćorić, Grezda (od 81. Puljić), Andrijašević, Fiolić, Marić (od 64. Mrčela).

ISTRA 1961: Ivušić, Mišić, Ojdanić, Žižić, Tomić (od 73. Zolotić), Zlomislić, Đurić, Repić (od 59. Franić), Svraka (od 90. Marić), Bouhna, Nikolić.

 


Podijeli: Facebook Twiter