Zapuštena Vallelunga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog neuredenosti Ulice Vallelunga u Puli našoj su se redakciji obratili okolni stanari, ogorceni zato što još od zadnjeg snijega šumica s obje strane ceste nije do kraja dotjerana.

Iako je dio polomljenog granja uklonjen, još se na potezu od glavnog ulaza u kasarnu pa do skretanja za Ulicu Samagher mogu vidjeti ispiljena debla u grmlju. Takoder, s nekih stabala uz samu cestu i dalje vise slomljene grane, koje prijete prolaznicima i vozilima.

U pismu stanari vele da su nakon zadnjeg snijega sami morali uklanjati drvece s kolnika da bi mogli proci vozilima, iako redovito placaju komunalnu naknadu.

Ljuti ih i to što je u nocnim satima ulica potpuno u mraku, jer je struja u tom dijelu iskljucena, a nekoliko svjetiljki porazbijano. U više navrata obratili su se nadležnima, ali od svih su dobili isti odgovor - da nemaju ovlasti.

Njihovim mukama, kažu, ni tu nije kraj. Vallelunga je redovito prljava zbog otpada koji uz cestu gotovo svakodnevno ostavlja stanar prikolice na brdu prema Štinjanu.

Vrecice i vrecice smeca, za koje sumnjaju da ga cak uzima i iz kontejnera, on baca uz kolnik, a razloge tom bezobraznom ponašanju ne mogu otkriti, niti znaju kako sprijeciti tu nekulturu zbog koje, ionako nedotjerana ulica, izgleda još jadnije.


Podijeli: Facebook Twiter