Zapovjednik NATO-a povezan sa skandalom Petraeus

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Američki general John Allen, zapovjednik snaga NATO-a u Afganistanu, podvrgnut je istrazi jer je slao "neprikladne" mailove ženi povezanoj sa seksualnim skandalom u koji je umiješan bivši šef CIA-e David Petraeus, kazao je u utorak visoki američki dužnosnik

Ta informacija predstavlja novi udarac u skandalu koji je izbio nekoliko dana nakon reizbora predsjednika Baracka Obame.

Dužnosnik Pentagona kazao je novinarima da je FBI otkrio 30.000 stranica dopisivanja, od 2010. do 2012., između generala Johna Allena i Jill Kelley, jedne od ključnih osoba u skandalu koji je doveo nekadašnjeg generala i direktora CIA-e Davida Petraeusa do nagle ostavke prošlog tjedna zbog preljubničke veze.

Jill Kelley, identificirana kao dugogodišnja prijateljica Petraeusove obitelji, dobrovoljka je iz Tampe na Floridi za vezu s obiteljima vojnika u bazi zrakoplovnih snaga MacDill.

Kelley je izvijestila FBI da je primala mailove s prijetnjama. Nakon istrage otkrilo se da je Paula Broadwell, Petraeusova biografkinja i ljubavnica, slala te mailove. FBI je potom naletio na mailove između Paule Broadwell i direktora CIA-e zbog kojih je izbio skandal. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter