Zapošljavanjem mladih do razvoja regije

S predstavljanja projekta ITC (D. MEMEDOVIĆ)
S predstavljanja projekta ITC (D. MEMEDOVIĆ)

Detalje o natjecanju Istrian Tourism Competition (ITC) koje će se održavati od 30. lipnja na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" predstavili su organizatori iz Udruge za poticanje poduzetništva i zapošljavanja mladih Start-Up.

Voditelji projekta Filip Šetić i Amel Hadžipašić najavili su kako je natječaj za prijavu sudjelovanja u natjecanju otvoren do 30. svibnja. U natjecanju mogu sudjelovati studenti druge i treće godine preddiplomskog studija te prve i druge godine diplomskog studija kao i osobe mlađe od 30 godina s višom i visokom stručnom spremom.

U sklopu projekta, studenti i ostale mlade osobe imat će priliku prezentirati svoje ideje i rješavati teme, odnosno caseove iz područja turizma. Osim samog natjecanja, predviđeno je i održavanje nekoliko predavanja eminentnih predavača te posjeta poduzećima/institucijama iz područja turizma.

Temeljni cilj projekta je stjecanje novih znanja i vještima te poboljšanja kvalitete radova natjecatelja. Osnovna svrha projekta Istrian Tourism Competition je povećavanje konkurentnosti mladih na tržištu rada usavršavanjem obrazovanih i ambicioznih mladih ljudi koji će svojim radom doprinijeti razvoju regije.

U projektu će sudjelovati Uniline d.o.o., Valamar d.d., HBOR, Istarska županija, IRTA, Turistička zajednica Grada Pule i Istarske županije, Općina i TZ Bale, Sveučilište Jurja Dobrile, FET "Dr. Mijo Mirković", Studentski centar Pula, Stancija Meneghetti, Histria Aromatica d.o.o., Escape d.o.o., OMH, UHPA i UPUHH.

Predsjednik Uprave Uniline d.o.o., Boris Žgomba ovom je prilikom istaknuo kako je njihova kompanija od samog početka prepoznala i podržala ovaj projekt koji, kako je rekao, predstavlja odličnu priliku da mladi pokažu, ali i unaprijede svoja znanja i vještine u radu. Inače, Uniline je kompanija u kojoj je zaposleno 200 djelatnika, djeluje na svjetskoj razini, a samo u zadnjih pet godina zaposlila je 70 ljudi.

- Apsolutno podržavamo ovakav proaktivni stav mladih jer se držimo parole "čovjek je ključ uspjeha" u svakom poslu, a posebno u uslužnim djelatnostima poput turizma, rekao je između ostalog Boris Žgomba.

S tim su se stavom složili te izrazili zadovoljstvo sudjelovanja kao i mogućnosti pružanja podrške ovakvom projektu, dekanica FET-a "Dr. Mijo Mirković" Danijela Križman Pavlović i direktor Istarske razvojne agencije Siniša Miljević. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ; snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter