Zaposlenici Jasenovca dobili prijeteće e-mailove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ravnateljici i djelatnicima javne ustanove Spomen park Jasenovac jutros je došao prijeteći e-mail sa slikom metka i anonimnom porukom u kojoj ih se proziva kao antihrvate i izdajnike.

"To je otvoreni poziv na likvidaciju ne samo nas nego i svih koji misle slično. Dakle i vlade, predsjednika Republike, većine političkih stranaka", izjavila je Hini ravnateljica Spomen parka Jasenovac Nataša Jovičić.

Prijeteću anonimnu elektronsku poruku dobili su, osim ravnateljice, i svih četvero kustosa Spomen područja te voditeljica računovodstva, dakle svi čije su e-mail adrese javno dostupne, dodala je.

Osim toga, rekla je Jovičić, na službenu adresu joj je došao i e-mail s potpisom čelnika HČSP-a Josipa Miljka pod naslovom "Vi širite četničku propagandu".

"Takvi kao Vi su samo ostaci ostataka truleži na hrvatskom nacionalnom tkivu i osuđeni ste na izumiranje i ludilo u koje Vas vodi nezajažljiva i bolesna mržnja", navodi se u e-mailu s Miljkovim potpisom i pozdravom "Za dom spremni".

Djelatnici Spomen područja Jasenovac prijetnje su prijavili kriminalističkoj policiji, ali i predsjedniku Republike te drugim institucijama.

Kako bi pregledali e-mailove na službenim računalima očevid je u prostorijama javne ustanove Spomen područja Jasenovac već obavila policija iz Novske.

Spomen područje Jasenovac izgrađeno na području bivšeg ustaškog logora iz Drugog svjetskog rata, a uz Memorijalni muzej tamo djeluje i obrazovni centar čiji je cilj ukazivanje na nužnost poštivanja različitosti među ljudima. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter