Zaposlenici HTV-a objavili video za spas HTV-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednica ogranka Hrvatskoga novinarskog društva (HND) na HTV-u Elizabeta Gojan zatražila je danas u Novinarskom domu, nakon projekcije videoapela dijela zaposlenika HTV-a upucenog vlastima i javnosti, da Sabor "preuzme odgovornost i izabere kompetentno vodstvo HRT-a koje ce kucu obnoviti, a ne razoriti".

Istaknula je kako HND šalje poruku vlasti koja želi rašcistiti korupciju na televiziji, pozivajuci je da u televiziji ne gleda polugu svoje moci.

"Ured predsjednika HRT-a ne razumije javnu televiziju", rekla je, dodajuci kako sudionici apela traže da se umjesto prikazivanja kupljenih BBC-jevih dokumentaraca i drugih proizvoda stranih televizija prikazuju hrvatski dokumentarci i snimaju hrvatski filmovi i emisije.

Ocijenila je kako HRT danas više nema gledatelja i slušatelja premda radi njih postoji.



U trominutnom videoapelu 57 zaposlenika HTV-a, ne samo novinara i urednika, nego i tehnickog osoblja, poziva vlasti da potaknu HTV da promice javni interes, kulturu, znanost, obrazovanje, civilno društvo i nacionalne manjine, isticuci kako bi javna televizija trebala biti bez žutila, pritisaka, privatnih interesa, predrasuda, utjecaja politike i upletanja politicara.

Takoder napominju kako javna televizija za kakvu se zauzimaju treba biti nezavisna, istinita, pravedna, vjerodostojna i profesionalna.

Uz Elizabetu Gojan, medu novinarima koji su se pridružili videoapelu su Zoran Šprajc, Stipe Alfier, Mirjana Rakic, Denis Latin, Mladen Stubljar, Aleksandar Stankovic, Mladen Ilickovic, Oka Ricko, Robert Zuber, Domagoj Novokmet, Maja Sever, Hrvoje Zovko, Miljenko Kokot, Goran Rotim i Slavko Cvitkovic.


Podijeli: Facebook Twiter