Započinje 12. BaRoMus festival


Od 20. lipnja do 14. srpnja Rovinj će 12. godinu za redom biti domaćin BaRoMus festivala. Najavljeno je čak osam atraktivnih koncerta, koji će biti održani u franjevačkom samostanu.

Festival otvara ANSAMB Ars Longa, specijaliziran za izvođenje barokne glazbe na povijesnim instrumentima, a predstavit će se programom naslovljenim "Talijanski barok: od Venecije do Napulja", Na koncertu nastupaju Monika Cerovčec (sopran), Ana Benić (barokna flauta), Stjepan Nodilo (barokna oboa), Lea Sušanj Lujo (barokno violončelo), Linda Mravunac Fabijanić (čembalo).

Tri dana kasnije. 23. lipnja, slijedi koncert "Pearls of Baroque" i nastup trija Bošnjak-Lazar-Has, a potom i Zagrebačkog gitarističkog kvarteta " GuitarsGO! Baroque" s programom obrada skladbi za kvartet gitara koji je najavljen za 25. lipanj.  Potom se najavljuje program pod imenom "Sonata - soNAta- sonaTA" na kojem 28. lipnja nastupaju violinistica Tamara Petir i Mirjana Krišković na harfi, dok se nastup Zagrebačkog puhačkog trija

najavljuje za kraj mjeseca, odnosno 30. lipnja.

Srpanjski BaRoMus započinje Triom Dedić-Jurković-Grappone (5. srpnja) koji će se predstaviti  programom "Jazzy Bach", odnosno izborom skladbi s ovogodišnjeg jazz albuma godine.

Slijedi koncertni nastup dua Pačko - Detoni (7.lipnja) a potom sedam dana kasnije i završni koncert ovogodišnje sezone BaRoMus festivala s ansamblom EX-Arte i inventivnim programom pod naslovom "BaRoque Lanscapes III", a riječ je o višegodišnjoj suradnji ansambla Ex- Arte i BaRoMus Festivala. I ovog puta valja podsjetiti da Festival tradicionalno u goste dovodi  međunarodno priznate umjetnike ali i da se 12. godina za redom održava zahvaljujući radu i vodstvu umjetničkog ravnatelja i idejnog začetnika ove manifestacije Domagoja Terzića i u organizaciji Europskog centra za kulturu iz Rovinja, te potpori Ministarstva kulture, Istarske županije, Grada Rovinja, Turističke zajednice, Adris grupe i tvrtke Eurotrade. Svi koncerti započinju u 21 sat. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter