Započeo veseli prosinac u Pazinu

Štandovi na Božićnom sajmu u Pazinu (M. RIMANIĆ)
Štandovi na Božićnom sajmu u Pazinu (M. RIMANIĆ)

Vesela prosinačka događanja u Pazinu započela su danas otvaranjem Božićnog sajma koji će svakog dana od 10 do 16 sati potrajati sve do 24. prosinca. Dvadesetak štandova postavljenih na glavnom gradskom trgu nude bogat i raznolik blagdanski asortiman, a s pozornice će goste sajma svakog dana uveseljavati razni izvođači. 

Na otvaranju sajma pjevale su vokalne skupine "Rožice" Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, Vokalna skupina pazinskog kolegija i Udruge VocalIstra.

U Likovnoj galeriji Pazin održava se Hand made Božićni sajam, a na večer je održan božićno – novogodišnji koncert Folklornog društva Pazin. Osim domaćina, na koncertu su nastupili Društvo Perojskih Crnogoraca “Peroj 1657.”, Folklorno društvo “Žejanski zvončari” iz Žejana i KUD “Delnice” iz Delnica.

Sutra se u Spomen domu održava treći po redu humanitarni Second Hand sajam, a na sajamskoj pozornici do 11 do 12 sati nastupit će Plesna skupina Roxy dance i dječji župni zbor "Mali od sv. Jurja". Nakon sajma u 19 sati u velikoj dvorani Spomen doma održat će se humanitarni koncert Društva tjelesnih invalida Pazin na kojem nastupaju klapa Opatija, Iva Gortan, Erik Balija, Mateo Pilat, Danijel Načinović te gostujući pjesnici. Sutra u Spomen domu s početkom u 20 sati svira Big banda Pazin.

U ponedjeljak, 19. prosinca, u Pazin dolazi Djed Mraz. Doček je na željezničkom kolodvoru, a potom u 18.30 sati, započinje Bajkomanija, ciklus pričaonica uz predstave za djecu koja traje sve do 23. prosinca. Božićni koncert, istoga dana u 19 sati, izvest će glazbeni odjel Osnovne škole Vladimira Nazora iz Pazina u dvorani Istra u Spomen domu. 

Uz to pazinski su ugostitelji pripremili bogat i zanimljiv program tijekom cijelog prosinca. Udruženje obrtnika okupilo je devet ugostiteljskih objekata u zajedničku organizaciju i promociju prosinačkih programa. Uključili su se caffe barovi Boom, Sax, Epolon, Jano, Duga, Kavana, te slastičarna Gema, Pizzeria Peperone i diskoteka Magnus koji će tijekom mjeseca u svojim objektima pripremiti koncerte odnosno programe žive glazbe, zatim tematske zabave uz DJ-a te promotivne ponude jela i pića. Do kraja  mjeseca spomenuti objekti rade petkom do dva sata , a subotom i praznikom do četiri sata ujutro. (Mirjan RIMANIĆ)

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter