Zapoceo najstariji neuropsihijatrijski kongres na svijetu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesica u pulskom hotelu Brioni zapoceo je 49. medunarodni neuropsihijatrijski kongres, koji ove godine ugošcuje izmedu 500 i 600 sudionika iz gotovo svih država Europe te Izraela i SAD-a.

- Rijec je o najstarijem neuropsihijatrijskom kongresu na svijetu, a ocekujemo da ce postati i jedan od najvecih kongresa. Svake godine imamo sve više ucesnika, a održavaju se predavanja i radionice naucnog karaktera s temama koje su aktualne u cijelom svijetu, kazao je tajnik kongresa iz Pule dr. Aldo Radoš.

Ovogodišnje glavne teme su novosti u lijecenju poremecaj licnosti te multipla skleroza, a bit ce održano 40-ak predavanja i razne strucne radionice.
O znacaju ovog znanstvenog okupljanja govorila je glavna tajnica kongresa prof. dr. Vida Demarin, predstojnica Klinike za neurologiju zagrebacke Klinicke bolnice Sestre milosrdnice. U ime Grada Pule prisustvovala je procelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Silvija Hrelja. Kongres završava u subotu 20. lipnja kada ce se govoriti o spolnim razlikama u neurološkim i psihijatrijskim bolestima.


Podijeli: Facebook Twiter