Započelo uređenje igrališta Osnovne škole Centar


Pula je danas poput velikog gradilišta. Gradi se na sve strane, a u brojnim gradskim kvartovima naglasak je na uređenju mjesta za dječju igru. Tako je, uz brojna uređenja sportskih zona od Rojca, Valdebeka do Šijane, u petak započelo uređenje sportskog igrališta Osnovne škole Centar u Držićevoj ulici. A da su ti radovi bili itekako nužni, znaju svi koju su posljednjih godina tuda prolazili.

Tako su još lani, tijekom razgovora uoči kreiranja gradskog proračuna, građani ukazali predstavnicima Grada da bi bilo nužno izgraditi barem rasvjetu na igralištu OŠ Centar, na što je pročelnik Giordano Škuflić istaknuo da je postavljanje javne rasvjete, ali i nove ograde, investicija koja premašuje sredstva malih komunalnih akcija, te da bi se ovaj projekt najlakše financirao ukoliko ga se uvrsti u Program gradnje komunalne infrastrukture u Starom Gradu. I radovi su tako jučer konačno krenuli.

Na navedenoj lokaciji, kako kažu u Gradu Puli, korisnici su pretežito polaznici škole i članovi sportsko-rekreativnog društva Stari Grad. Prema projektu, na igralištu će se postaviti željena rasvjeta, uklonit će se postojeća derutna ograda i zamijeniti novom, izvršit će se ostala manja uređenja te će se urediti pristup za vatrogasna vozila za objekte koji se nalaze u okruženju.

Radove će izvoditi Pulaparking d.o.o. Pula, trgovačko društvo Cesta d.o.o. Pula te trgovačko društvo Vintijan d.o.o. Pula. Procijenjena vrijednost investicije iznosi nešto više od 400 tisuća kuna, a sam završetak radova još uvijek se ne spominje, jer će, kažu u Gradu, ovisiti o dinamici izvođenju pojedinih faza.

"Za vrijeme izvođenja radova u blizini škole kretat će se vozila i strojevi za potrebe gradilišta. Stoga se i ovim putem pozivaju učenici škole da se iz sigurnosnih razloga ne zadržavaju u blizini i na samom gradilištu, a o tome će i škola obavijestiti učenike i roditelje.  Također, pozivamo sve sudionike u prometu na pojačani oprez za vrijeme izvođenja radova i poštivanje regulacije prometa", ističu iz Grada Pule.

Radovi su tijekom jučerašnjeg jutra ubrzano napredovali. Već prijepodneva velik dio ograde bio je srušen, a, kako saznajemo, ti će radovi trajati još danas. Potom bi na red trebali doći djelatnici Cesta i asfaltirati igralište. Ovo je igralište inače vrlo dobro posjećeno. Osim što je mjesto za nastavu tjelesnog odgoja učenika obližnje škole Centar, mjesto je i poslijepodnevnog susreta djece iz kvarta. Ljeti se ovdje održavaju razne manifestacije, od malonogometnih i memorijalnih turnira do sportskih natjecanja i druženja građana, kao i razni nastupi plesnih, break dance i drugih glazbenih skupina.

Da je igralište omiljeno okupljalište školaraca i djece iz kvarta potvrđuju nam i prijatelji 11- godišnji Lean Zumberi i 10-godišnji Eduard Lovrić koje smo zatekli kako sjede na ogradi igrališta.

- U školi Centar idem u četvrti razred i ovdje na igralištu imamo tjelesni. Poslije škole ili kada su praznici igram ovdje s prijateljima nogomet, a u obližnjem klubu treniram i taekwon do. Nisam znao da će se igralište uređivati, ali mi je drago. Želio bih prije svega nove golove i to je sve, rekao nam je Lean, dok je Eduard dodao kako im u školi nisu niti rekli za radove.

- Ipak, drago mi je da uređuju jer ovdje imamo i sportsku školu pa bi nam trebalo bolje igralište. Ovdje u slobodno vrijeme i ja igram nogomet s prijateljima pa se i veselim uređenju i, prije svega, novim golovima, rekao nam je i Eduard. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ, Snimio Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter