Započelo miniranje podno Kaštanjera

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

U ponedjeljak je, ipak, započelo miniranje na gradilištu budućeg trgovačkog centra podno Kaštanjera uz obilaznicu. Iako je bilo najavljeno od petka ono se, prema neslužbenim informacijama, odgodilo zbog lošeg vremena. No, iako se vrijeme nije pretjerano popravilo od tada, u ponedjeljak je prvo miniranje terena obavljeno.

Od gradske uprave saznajemo da dozvola za "eksplozije" vrijedi i za utorak, te da je izvođač radova zatražio i produženje roka za miniranje i za srijedu. Zbog miniranja na gradilištu novog trgovačkog centra privremeno se obustavlja sav promet u petominutnom trajanju od 13 do 13.05 sati na dijelu obilaznice od nekadašnjeg skretanja za Valmade do križanja s Medulinskom cestom te na dijelu Santoriove ulice od obilaznice do križanja s Ulicom Bože Gumpca.

Miniranja izvodi trgovačko društvo Geotehna Varaždin d.o.o. za bušenje, projektiranje i miniranje, a u vrijeme miniranja na navedene lokacije će biti postavljena odgovarajuća privremena prometna signalizacija. Miniranje terena nije čudno s obzirom da projekt izgradnje budućeg trgovačkog centra, koji će sačinjavati dva objekta i parkiralište, u sebi sadrži i podzemnu garažu, i to ispod objekta u koji će se smjestiti hipermarket Interspara.

U drugom objektu, pak, također prizemnom, smjestit će se modni brendovi, a centar bi, prema najavama, trebao svoja vrata otvoriti krajem ljeta ove godine. Površina budućeg trgovačkog centra bit će oko 28 tisuća četvornih metara, od čega samog centra oko 13 tisuća četvornih metara, a posjetiteljima će biti na raspolaganju 300-tinjak parkirnih mjesta. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter