Zapoceli radovi na cesti kod Barbana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poceli su dugo išcekivani radovi na obnovi ceste Barban - Most Raša u koje ce investitor radova Hrvatske ceste uložiti sveukupno oko 26 milijuna kuna za što je podignut kredit, dok je izvodac tvrtka Cesta d.o.o. iz Pule.

Do 1. ožujka biti ce zatvoren dio magistralne ceste Pula - Labin od podrucja Bristovac (kod skretanja za Hrboke) pa do samog ulaza u Barban. Postavit ce se novi sloj asfalta i nogostup s obje strane ceste od benzinske do ulaza u mjesto. Velik nagib na tom dijelu ceste ce biti barem upola smanjen.

Nacelnik Denis Kontošic rekao je da su u tijeku pregovori s izvodacem radova da se riješi i kriticno raskršce na skretanju za Hrboke. Cesta za Hrboke trebala bi se napraviti pod kutom od 90 stupnjeva naspram glavne prometnice, dok bi se bijela cesta koja vodi za Batele, a takoder se tu spaja s državnom cestom, zatvorila. Novi odvojak za Batele napravio bi se sa Barbanske zaobilaznice koja bi se takoder trebala poceti raditi.

Druga faza radova odvijat ce se od 1. ožujka do 15. lipnja na samoj dionici od Barbana do Mosta Raša, no vec sada ce se promet tom cestom odvijati naizmjence jednim trakom.

- Cesta od Barbana prema Mostu Raša ce se proširiti s obje strane i uciniti preglednijom, a postavit cemo i novi branik duž prometnice. Osim toga, obnovit ce se i dogradivati dva manja i jedan veliki most na toj dionici. Prema projektu i dozvolama radovi ce trajati 14 mjeseci, no sva betoniranja trebaju biti gotova do sredine lipnja, kaže inženjer Goran Kos iz Cesta.


Podijeli: Facebook Twiter