Započele prijave za utrku IRONMAN

Finale utrke i ove godine u Areni (D. ŠTIFANIĆ)
Finale utrke i ove godine u Areni (D. ŠTIFANIĆ)

Nakon što je prošlogodišnja utrka IRONMAN 70.3, koja se po prvi puta održala u Puli, privukla više od 1.800 natjecatelja iz cijele Europe i svijeta te veliku pozornost građana, u petak su od 14 sati započele službene registracije za ovu međunarodnu triatlon utrku izdržljivosti sportaša, a koja će se ove godine održati 18. rujna.

Na temelju velikog interesa i mnogobrojnih zainteresiranih upita sportaša, očekuje se da će i ove godine utrka biti atraktivna, uzbudljiva natjecateljima te unaprijed rasprodana. Zbroj kilometara koje natjecatelji prijeđu plivajući, vozeći bicikl i trčeći je 114, što iznosi 70.3 milje, po čemu je ovaj triatlon i dobio ime. Posebnost pulske utrke svakako je prekrasni rimski amfiteatar u kojem je predviđena još jedna spektakularna završnica.

S obzirom da se radi o utrci koja iziskuje velika tjelesna naprezanja te snažnu kondiciju, iskusni će sportaši već na proljeće stići u Hrvatsku, odnosno Istru gdje će se u ugodnoj mediteranskoj atmosferi pripremati za napore koje ova utrka zahtjeva, kaže Igor Ribarić, organizator i ekskluzivni vlasnik licence. Osim samih sportaša utrka IRONMAN 70.3  privlači i tisuće posjetitelja koji željni sportskih uzbuđenja i ugodne atmosfere doprinose rekordnim turističkim rezultatima Pule i cijele Istre. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter