Započele prijave za supetarsku smotru

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Za sudjelovanje na međunarodnom sajmu kobasica "S klobasicom u Europu" izlagači se mogu prijaviti do 25. veljače putem prijavnice objavljene web stranicama Općine Sveti Petar u Šumi na e-mail [email protected].

Međunarodni sajam kobasica po četvrti će se puta održati u Svetom Petru u Šumi od 4. do 6. ožujka u organizaciji Općine Sveti Petar u Šumi, a u suradnji s Udrugom proizvođača istarskog pršuta i županijskim Odjelom za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu. U ta tri manifestacijska dana u središtu će se Svetog Petra u Šumi urediti "Grad od kobasica" u kome će se održavati gastronomska događanja u znaku kobasica i specijaliteta koji se mogu pripremiti od kobasica, predstavit će se proizvodnja raznih vrsta kobasica i održati treće svjetsko prvenstvo u nadijevanju kobasica na beku. U sklopu manifestacije komisija sastavljena od članova Udruge senzornih analitičara ocjenjivat će kobasice u više kategorija pri čemu će se izabrati nacionalni šampioni u četiri kategorije.

Budući da se od pamtivijeka na području Istre i u ostalim hrvatskim krajevima uzgajaju svinje na tradicionalni način, a isto tako proizvode tradicionalni suhomesnati proizvodi supetarska je gastromanifestacija zamišljena kao događaj koji će promovirati proizvodnju i prodaju tradicionalnih hrvatskih kobasičarskih proizvoda. Cilj je da projekt potakne potrošače na uživanje u tradicionalnim proizvodima, a mlade da upoznaju, prihvate i nastave konzumirati tradicionalne hrvatske proizvode. Želja je organizatora da manifestacija postane stalno mjesto okupljanja ljubitelja suhomesnatih proizvoda iz zemlje i inozemstva.

Novost ovogodišnje manifestacije su dva velika ekrana, jedan u sajmenoj dvorani, a drugi u velikom šatoru, na kojima će se izlagači moći predstaviti posjetiteljima. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter