Zapocela sanacija dvorane u Šijani

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sportska dvorana Osnovne škole u Šijani konacno se pocela uredivati. Kao što je krajem travnja i najavio nadležni procelnik za društvene djelatnosti Erik Lukšic, država je iz decentraliziranih sredstava Gradu Puli doznacila 768 tisuca kuna za sanaciju te dugo zatvorene dvorane.

Naime, dvorana je zbog prokišnjavanja krovne konstrukcije zatvorena u prosincu prošle godine nakon što je ovlašteni inženjer gradevinarstva pri pregledu konstrukcije uocio pomak rešetki i zabatnih zidova, što je, po njegovim rijecima, upucivalo na gubitak mehanicke otpornosti i stabilnosti krovne konstrukcije. Stoga je zakljuceno da ovakav objekt više nije siguran za uporabu i on je, iz sigurnosnih razloga, zatvoren i za ucenike i za vanjske korisnike. No, odmah je preventivno sanirana drvena krovna konstrukcija da bi se dvorana zaštitila i sprijecilo daljnje pogoršanje stanja.

Prema troškovniku koji je izradila tvrtka Constructa, radi se o investiciji od oko 850 tisuca kuna bez PDV-a. Natjecaj za izvodaca radova raspisan je krajem ožujka, a odabrani izvodac MIPCRO d.o.o. iz Ivanca morat ce rekonstruirati krov dvorane, urediti hodnike i svlacionice sa sanitarijama, adaptirati unutrašnje strane zidova i prozora te zamijeniti rasvjetu u dvorani. Prema rijecima procelnika Lukšica, izvodac radova je dužan posao dovršiti do pocetka iduce školske godine te kaže da nema razloga vjerovati da nece biti tako, odnosno da ucenici iduce školske godine nece moci koristiti tu dvoranu.


Podijeli: Facebook Twiter