Započela promjena signalizacije na pulskoj rivi

Započela promjena signalizacije na rivi (M. ANGELINI)
Započela promjena signalizacije na rivi (M. ANGELINI)

Danas je započela implementacija nove prometne signalizacije duž rive kao priprema vraćanja dvosmjernog prometa središnjim dijelom pulske luke u ponedjeljak. Prvi radovi počeli su na križanju s Ulicom Sv. Ivana gdje su se montirali konzola i senzori semafora koji će "propuštati" vozila koja iz smjera Pošte prometuju prema Punti. Narednih dana očekuje se zamjena prometnih znakova, a tijekom preostalih radnih dana ovog tjedna prilagodba neće pretjerano utjecati na, još četiri dana, jednosmjeran promet rivom.

Horizontalna signalizacija, pak, kako nas izvještavaju iz Pula parkinga, odradit će se tijekom vikenda, ali i tada će se promet rivom moći odvijati jednim trakom. Duž rive i u Flaciusovoj ulici potrebno je prvo otkloniti strelice koje pokazuju smjer, te cik-cak linije oko pješačkih prijelaza.

- U subotu startamo s izmjenom horizontalne signalizacije, vjerujemo da smo u nedjelju gotovi. Trebat će isfrezati postojeću signalizaciju, odnosno strelice na, sada lijevoj, prometnoj traki, kako bi omogućili promet u kontrasmjeru. No, nećemo zbog toga zatvarati rivu za promet, moći će se voziti jednim trakom tokom vikenda, kaže nam Vladimir Milojević, rukovoditelj horizontalne i vertikalne signalizacije u Pula parkingu.

Od drugih promjena koje se mogu očekivati, s obzirom da se promet u potpunosti vraća kakav je bio prije izgradnje obalnog kolektora duž rive i u Flaciusovoj ulici, treba napomenuti da će se iz Anticove ulice nakon Danteovog trga, odnosno kod zgrade Pošte, moći u Flaciusovu ulicu u oba smjera, dakle i lijevo i desno. Jednako vrijedi i za sva tri parkirališta u Flaciusovoj ulici, u Parku Grada Graza, Staroj tržnici (Forum) i kod Čapalije, odakle će se moći prometovati u oba smjera.

Jedina promjena, osim vraćanja dvosmjernog prometovanja rivom i cijelom Flaciusovom ulicom, te skorašnjeg vraćanja mogućnosti parkiranja na rivi, je što će se uz Danteov trg u Anticovoj ulici, nasuprot zgrade Pošte, osigurati parkirna mjesta za dostavna vozila kako više ne bi trebala manevrirati u uskoj Ulici kod kazališta. Na ovaj se način namjerava dostavnim vozilima osigurati mjesto na kojem bi iskrcali svoju robu i brzo nastavili vožnju.

Kako sada stvari stoje već u ponedjeljak ujutro Puljani će na posao moći dvosmjernom rivom. Iako za sada gradska uprava ne želi definirati promjenu regulacije prometovanja, izgledno je štoviše da će od nedjelje poslijepodne riva biti dvosmjerna. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter