Započela proizvodnja adama

Jedini automobil u segmentu koji se proizvodi u Njemačkoj -  Opelov adam
Jedini automobil u segmentu koji se proizvodi u Njemačkoj - Opelov adam

Opel je krajem prošlog tjedna i službeno započeo s proizvodnjom svojeg novog trendovskog malog automobila adam u Eisenachu, a svečanosti su bili nazočni brojni ugledni gosti.

- Ovo je poseban trenutak za Eisenach i čitavu tvrtku. Opel adam je svjež, inovativan i svestran te stoga utjelovljuje pionirski duh koji vodi Opel u novo doba, rekao je predsjednik Opelova nadzornog odbora, potpredsjednik GM-a i predsjednik GM-a Europa Steve Girsky. Ministar gospodarstva njemačke savezne pokrajine Thüringen (Tiringije) Matthias Machnig i zamjenik predsjednika Opelova upravnog odbora dr. Thomas Sedran naglasili su da je Opel jedini proizvođač automobila koji razvija, ali i proizvodi jedan mali automobil u Njemačkoj.

- Adamom smo se jasno obvezali našoj tvornici u Eisenachu i Njemačkoj u cjelini. Zbog svojih ogromnih mogućnosti individualizacije adam predstavlja popriličan izazov kada se radi o planiranju, logistici i proizvodnji, stoga visokokvalificirani tim iz Eisenacha kao i svi ostali iz tvrtke koji su radili na ovom projektu danas mogu biti ponosni, kazao je Sedran.

Ključni preduvjet za proizvodnju adama je sposobnost fleksibilnosti. Nijedan drugi automobil u toj klasi na svijetu ne nudi više od 61 tisuću varijanti eksterijera i gotovo 82 tisuće interijera – počevši od ogromnog izbora boja i naplataka do posebnih detalja kao što su različiti stropovi.

- Tko god naruči Adam može biti siguran da neće vidjeti dva ista automobila. Gotovo će svaki primjerak biti jedinstven – tako je široka ponuda raznih modela koje ovdje proizvodimo, izjavio je upravitelj tvornice Stefan Fesser.

Opel je u Eisenach uložio oko 190 milijuna eura da bi tu mogao proizvoditi drugu liniju automobila uz dosadašnju corsu. Podsjećamo, automobil je već ostavio dobar dojam na publiku nakon njegova predstavljanja na pariškom sajmu automobila prošle jeseni. Službena premijera u Opelovim prodajnim salonima širom njemačke održat će se 19. siječnja, a zanimljiv je podatak da je za njega već predbilježeno više od 16 tisuća narudžbi iz cijele Europe.

Opelova se europska modelska ofenziva vrijedna milijarde eura nastavlja. Sljedeći novitet, elegantni kabriolet cascada, već je na startnoj poziciji i naći će se u prodajnim salonima u prvoj polovici ove godine.

Od 2012. do 2016. Opel će na tržištu predstaviti ukupno 23 nova vozila te čak 13 novih motora. (K. TADIJIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter