Započela je istarska craft beer revolucija

Craft Beer Festival u Medulinu (D. MEMEDOVIĆ)
Craft Beer Festival u Medulinu (D. MEMEDOVIĆ)

Krenulo je…Craft beer revolucija u Istri započela je jučer poslijepodne na medulinskoj Rivi, kako i dolikuje manifestaciji, otvaranjem velike luksuzne boce pive, kojom su simbolično otvorili Prvi Craft beer festival organizatori iz Terraneo tima, Tomislav Pranjić i Srđan Polomčić zajedno s načelnikom Općine Medulin Goranom Buićem koji je tom prilikom pozdravio "dečke koje vole piti pivo i zahvalio se što su nam donijeli kulturu ispijanja piva".

A dečki koje vole piti pivo znaju i "kuhati" vrhunsko pivo. Uostalom, svi su i potrebe za pravim ukusnim hmeljnim napitkom krenuli u taj mali biznis koji svakim danom postaje sve veći jer nisu bili zadovoljni pivom na tržištu, te su iz svog gušta napravili pivo za svačiji gušt, s okusom kadulje, naranče, koprive…

Na tako malom prostoru dvadeset vrhunska craft pivara iz šest europskih zemalja nudila su svoje tekuće delicije - San Servolo, Zmajska pivovara, Nova runda, Hold'em Brewery, Varionica, Pivo Bošnjak, Visibaba Pivo, Pivovara i pivnica Medvedgrad, Križevačko Pivo, ABA 5th Element, Air Craft Brewery, Pivovarna Mali Grad, Varissh, Maister Brewery, Brew Revolt Brewery, Reketye Sörfőzde - Brewery iz mađarske, austrijski Austria Bevog Brewery i Kabinet Brewery iz Srbije.

Istinski pivoljupci istančanog nepca su na jednom mjestu mogli kušati i kupiti vrhunska piva i uživati u 50 craft piva na tap (točeno pivo) i čak 200 vrsta craft piva u bocama, proizvedena s posebnom ljubavi i od strane malih domaćih craft pivara, upoznati pivare i naučiti na radionici nešto više o zahtjevnom procesu proizvodnje piva, koja se nažalost, zbog vremena, odgodila za kasnije sate.

A vrhunsko pivo je nezamislivo bez vrhunske glazbe, stoga su manifestaciju dodatno oplemenili Gustafi, a na afteru u beach baru Barakuda Dj Make i DJ XXL. No, tu pivskoj priči nije kraj. Sve što je ostalo može se probati danas na postfestivalskom craft pripetavanju u pulskom Beer Clubu na Verudi od 18 do 24 sata. Ili kako je rekao jedan sudionik festivala, mađarski brewer Reketye "Život je prekratak da piješ loše pivo". (Lara BAGAR, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter