Započela akcija "Solidarnost na djelu"

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Mjerenjem tlaka i šećera u krvi te prodajom prigodnih bonova u pothodniku zgrade tržnice započela je jučer 43. sabirna akcija "Solidarnost na djelu 2015". Riječ je o zajedničkoj akciji svih društava Hrvatskog Crvenog križa koja se ove godine provodi pod motom "Vaš dar za pravu stvar", a trajat će do 31. listopada.

Gradsko društvo CK Pula akciju organizira s ciljem prikupljanja materijalnih i financijskih sredstava za pomoć najpotrebitijim obiteljima odnosno za naše sugrađane koji zbog narušenog zdravlja, radne nesposobnosti ili starije životne dobi ne mogu samostalno privrediti sredstva za život, a sredstva iz drugih izvora nisu im dovoljna.

Njima će se u povodu božićnih blagdana podijeliti prigodni humanitarni paketi s hranom i to tijekom Tjedna solidarnosti od 8. do 15. prosinca. U akciji će se prikupljati hrana i higijenske potrepštine te financijska sredstva putem novčanih bonova zahvalnosti s oznakom vrijednosti od jedne i pet kuna, a prodavat će ih djelatnici i volonteri Crvenog križa označeni uočljivo znakom ove udruge. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter