Zaplovila splav od recikliranih boca

Izrada splavi zainteresirala je djecu
Izrada splavi zainteresirala je djecu

U Tehnomontovoj marini Veruda u Puli krajem tjedna održan je Projektni dan Plave zastave, koju ova marina nosi već 15 godina. Upravo je stoga ove godine nagrađena i zlatnom plaketom.

Projektni dan tradicionalno se obilježava edukacijom posjetitelja marine te najmlađih, i to vezano uz zaštitu okoliša i ponašanje koje ne šteti prirodi.

Ove je godine održana radionica izrade splavi od recikliranih PET boca, u suradnji s instruktorima Hrvatske škole preživljavanja u prirodi, a uz pomoć vrijednih ruku djece i odgajatelja DV Cvrčak. Radionica je protekla veselo, uz znatiželjne poglede posjetitelja marine, a splav je na kraju radionice na dječje veselje okićena zastavom ponosno zaplovila.

U hladu bistroa pizzerije smještene u centralnom dijelu marine postavljena je i mala izložba dječjih radova.

Inače, Plava zastava je međunarodno priznanje za brigu o očuvanju okoliša, a dodjeljuje je FEE (Foundation for Environmental Education) plažama i marinama koje zadovoljavaju niz strogih kriterija te stoga simbolizira turističku ponudu baziranu na sigurnosti, čistoći mora i obale, kao i edukaciju o očuvanju okoliša. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter