Zaplijenjeno 100 kg cistog kokaina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Oko 100 kg cistog kokaina pronadeno je u kontejnerima u njemackoj luci Bremerhavenu, na sjeveru zemlje, u jednoj od najuspješnijih operacija po kolicini zaplijenjene droge zadnjih godina u Njemackoj, doznaje se u petak od krim-policije.

Rijec je naime o drugoj po velicini zapljeni otkako je 1978. osnovana istražna skupina u kojoj sudjeluju carinici i policija. Kokain je bio sakriven u kontejnerima iz Paname, dodao je na tiskovnoj konferenciji voditelj brigade za suzbijanje trgovine narkoticima berlinske kriminalisticke policije Harald Chybiak.

U akciji su uhicena tojica muškaraca u Bremerhavenu, luci 200 km zapadno od Hamburga i cetvorica u Berlinu. Osumnjicenici su u dobi od 34 do 51 godinu.

Po prvim rezultatima istrage, tržišna vrijednost droge je izmedu 4,5 i 5 milijuna eura, a bila je namijenjena berlinskom tržištu.

Oko 250 policajaca uz potporu specijalnih postrojba policije i carine, sudjelovalo je u cetvrtak navecer u pretraživanju pet kontejnera u kojima se, po carinskim dokumentima, prevozila kava.


Podijeli: Facebook Twiter