Zaplijenjeni kokain, streljivo, nakit...

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U PU istarskoj novinarima su predstavljeni rezultati višemjesecne operativne akcije kodnog imena "Dvorci", u kojoj je još od listopada prošle godine u razlicitim vremenskim intervalima bilo raznih zapljena.

Tako je zaplijenjeno ukupno 1.620 grama kokaina, 97 grama heroina, 800 grama smjese za povecanje mase kokaina, više predmeta za pripremu droge odnosno miksera, vaga i pvc vrecica, cetiri pištolja koja su držana bez dozvole, više komada streljiva, zlatni nakit, novac te velik broj mobitela i sim kartica kojim se dogovarala preprodaja.

Po rijecima voditelja Odsjeka kriminaliteta droga u sektoru kriminalisticke policije PU istarske Mile Oreškovica prva uhicenja u akciji "Dvorci" zapocela su u listopadu prošle godine.

"Za sve uhicene prikupljeni su materijalni dokazi za kaznena djela prodaje kokaina i heroina. U sklopu akcije pretraženo je 12 automobila, sedam kuca, 16 stanova, a nad 19 osoba provedena su kriminalisticka istraživanja zbog sumnje da su bili ukljuceni u distribuciju droge.

Odredene radnje proveli smo u suradnji s PU primorsko-goranskom i PU zagrebackom, te Odjelom kriminaliteta droga MUP-a u Zagrebu. Cijela akcija osmišljena je u suradnji s Županijskim državnim odvjetništvom u Puli", rekao je Oreškovic i istaknuo da akcije nije okoncana, te da ce se prikupljena saznanja koristiti u daljnjem radu.


Podijeli: Facebook Twiter