Zaplijenjeni heroin i kokain vrijedni 50.000 kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U dvije odvojene akcije policija je ovoga tjedna zaplijenila 92 grama heroina i 24 grama kokaina vrijednih više od 50 tisuća kuna te uhitila trojicu Zagrepčana koje tereti da su prodavali ili kupovali te najteže vrste droga.

Uz drogu je zaplijenjen i ilegalni pištolj, dvije digitalne vage i 9.000 kuna za koje sumnjaju da su zarađene prodajom narkotika.

Osumnjičeni preprodavač kokaina uhićen je u ponedjeljak kada su u njegovoj kući u Rakitju pronađena 22 grama kokaina, 300 grama "punila" za povećavanje kokainske mase, digitalna vaga, pištolj, streljivo i 2.000 kuna.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 47-godišnjak nabavljao veće količine kokaina koji je skrivao u svojoj kući, miješao s primjesama i prodavao u Zagrebu i okolici. U policiji tvrde da je sredinom travnja na području Susedgrada prodao dva paketića s dva grama droge 38-godišnjem kupcu kod kojeg je taj kokain i pronađen.

Dan kasnije na području Trnja policijski su zapazili preprodaju heroina između 38-godišnjeg dilera i kupca kojega su zaustavili legitimirali i oduzeli mu vrećica s 25 grama "žutog praha".

Zatim su uhitili i preprodavača i u njegovoj kući pronašli digitalnu vaga s tragovima droge i 7.000 kuna, a u vrtu iza kuće 14 vrećica s ukupno 66 grama heroina.

Obojica su, kao i ranije uhićeni 47-godišnjak s kokainom, uz kaznene prijave, predani pritvorskom nadzorniku. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter