Zaplijenjena tri pištolja i kilogram droge

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pazinska policija je rutinskom kontrolom kod Rogovica u utorak u 19.10 sati zaustavila teretni automobil "VW transporter" bosanskohercegovackih oznaka u kojem je pronaden jedan kilogram marihuane i pištolj, a pregledom kod vozaca još dva pištolja.

Vozac, 28-godišnji G. J., državljanin BiH, i putnik, 41-godišnji N. P. iz Rijeke, uhiceni su i privedeni u srijedu u 20.45 sati, nakon kriminalistickog istraživanja, u Istražni centar Županijskog suda u Puli, izvijestila je Nataša Rogic, glasnogovornica PU istarske na konferenciji za novinare. Zbog prekršaja zakona o oružju G. J. je proglašen krivim i pravomocnim rješenjem odreden mu je zatvor od 30 dana. A protiv obojice slijedi kaznena prijava zbog zloporabe opojnih droga.

Policija je u rutinskoj kontroli kod mjesta Rogovici kod Pazina zaustavila automobil i pregledom vozaca u jakni 28-godišnjeg G. J. pronašla je dva pištolja, model M-70 kalibra 7,65 milimetara, te M-57 od 7,62 milimetra s pripadajucim streljivom. Kod putnika nije pronadeno ništa, ali je u automobilu policija pronašla još jedan pištolj, model CZ od 9 milimetara, takoder sa streljivom.

Zahvaljujuci reakciji policijskog psa, iza prednjeg desnog svjetla vozila pronadena je plasticna vrecica u kojoj se nalazio kilogram marihuane. Droga je oduzeta i poslana na vještacenje u Centar za kriminalisticka vještacenja. Nije poznato porijeklo droge niti kome je bila namjenjena. Dvojac policiji nije poznat od ranije.


Podijeli: Facebook Twiter