Zapleti iz obiteljskog života i svakodnevice

Prizor iz predstave "Krtice" (Robert BUZDAKIN)
Prizor iz predstave "Krtice" (Robert BUZDAKIN)

Sinoć je u sklopu 17. Međunarodnog festivala komornog teatra ''Zlatni lav'' u Umagu uprizorena komedija ''Krtice'' varaždinskog Kerekesh Teatra. Sve likove u predstavi, na maksimalno duhovit način, tumači mladi i nagrađivani glumac Jan Kerekeš, a režiju, kao i svih drugih predstava Kerekesh Teatra potpisuje Ljubomir Kerekeš.

U ovoj se komediji na nogometnom terenu u NK Žbunju s krticama bori domar Stjepan Radički zvan Štef, koji isproba sve moguće metode koje su ikad ikome pale na pamet kako bi se otjerale krtice. Nadalje, na teren mu dolaze pomoći i odmoći razni prijatelji i neprijatelji, međutim, kao šećer na kraju dolazi i Božo, poznatiji kao “Policajac z Mača”.

- Iz predstave u predstavu Kerekesh Teatar koristi i razvija slične obrasce ponašanja likova i realizacije u situaciji, u tolikoj mjeri da se može govoriti o prepoznatljivom komediografskom stilu. Niz zapleta iz života i svakodnevice obitelji zapliću se oko nekonzumirane ljubavi mladog bračnog para, a kumuliraju ljubavlju majke prema kćeri, ljubavi prema porocima, opsesivnoj ljubavi i ljubavi prema istom spolu. Takozvani mali, obični čovjek sa svojim problemima u središtu je i monodrame “Krtice”, autora Jana Kerekeša, također u produkciji Kerekesh Teatra, u kojoj će se Jan Kerekeš glumački transformirati u dvadesetak likova. Kroz domenu građanske komedije Kerekesh Teatar strukturira prepoznatljiv materijal svakodnevice u kazališnu formu, ne plašeći se nimalo ni jednostavnosti, ni suvremenosti, napisala je u uvodniku festivala dramaturginja Vesna Đikanović.

Predstava je zabavila publiku, dok je mladi Jan Kerekeš svojom glumom oduševio i one najmlađe, tako da je su svi prisutni otišli zadovoljni i nasmijani.

U petak i subotu na programu

U petak je na programu još jedna predstava Kerekesh teatra - komedija "Ljubaf". Zlatni lav se zaključuje u subotu, 9. srpnja, predstavom ''Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali'', Tanje Šljivar u režiji Mirjane Karanović, koja potpisuje koreografiju i scenski pokret. (Tea GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter