Zaplesao Svetvincenat

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svetvincenat je u petak navecer po 13. put postao glavno odredište svih zaljubljenika u ples. Na trgu pod vedrim nebom i pred budnim ocima mnogobrojnih gledatelja ovogodišnji program otvorili su belgijski plesaci iz Kompanije Wazolov izvedbom nadrealne polusatne koreografije "De pied ferme". Oduševili su planinskom scenografijom i akrobatskim pokretima.

Publika se nakon fantastike belgijskih plesaca preselila u bajkoviti Kaštel gdje ju je docekao španjolski "Animal" cijenjenog koreografa Daniela Abreua koji potpisuje i scenografiju. Petorica izvodaca pokazala su kako se životinjski instinkt budi u svakodnevnim trenucima. Mješavinom plesa i akcije, karakteristicnom za ovu skupinu, plesaci su uspjeli prikazati borbu, nuždu, opuštanje, ljubav i emocionalno razdvajanje.

Kraj veceri bio je rezerviran za cetiri izvodaca, jedanaest maketa i stotine gumenih medvjedica, odnosno koreografiju "Katastrophe" španjolske grupe Senor Serrano. Publika je u Art Centru putem tri velika ekrana uronila u pop svijet kaosa, igre i uništenja. Agrupación Senor Serrano potvrdio se kao ansambl koji premošcuje jaz izmedu hiperinovativnih tehnoloških proizvoda i suvremenih djela i tako sliku pretvara u zajedljivu kritiku.

Vec, prva vecer medunarodnog festivala plesa i neverbalnog kazališta pokazala je veliki ugled koju plesna umjetnost u Svetvincentu uživa vec 13 godina. (Ana PERCAN; snimio Danilo MEMEDOVIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter